Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik Bayramda yola çıkacaklar dikkat! Bayram trafiği için yoğun önlemler Bayram için ek seferler TEM'de önlem

        Kurban Bayramı'nı İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin, arife olan cuma gününün de tam gün tatil ilan edilmesiyle yarın akşamdan itibaren yola çıkmaları beklenirken, trafikte de sıkışıklıklar yaşanmaması için önlemler alındı. Otobüs firmaları ve denizcilik işletmeleri, perşembe akşamı için ek seferler koydu, yollardaki bakım ve onarım çalışmaları durduruldu.

        İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli'de TEM ve D-100 karayolunda çeşitli önlemler alındı. TEM ve D-100'ün Kocaeli geçişindeki tüm onarım çalışmaları bugünden itibaren sonlandırılırken, bakım nedeniyle kapalı tutulan tüm şeritler de açıldı. Daha önce planlarını cuma gününe göre yapan otobüs firmaları ve denizcilik şirketleri, perşembe akşamı için yoğun talep gelince ek seferler koydu. İstanbul'dan Yalova, Bursa ve Ege yönüne gidecek olan ve İzmit Körfezi'ni dolaşmak istemeyen araç sürücülerinin tercih ettiği Gebze Eskihisar- Yalova Topçular arasında İDO normal günlerde 10 feribot çalıştırırken, yarın akşamdan itibaren bu hata 17 feribot koydu. Talep halinde bu sayı daha da arttırılacak.

        TEM'DE ALINAN ÖNLEMLER

        Kocaeli Bölge Trafik Müdürü Levent Aktay, özellikle geçen Ramazan Bayramı öncesi gerçekleşen yoğunluğu hatırlatarak, benzer yoğunluğun yarın akşamdan itibaren beklendiğini söyledi. Aktay, TEM'in Kocaeli geçişinden, normal günlerde, diğer turnikelerden çıkışlar hariç günde gidiş geliş ortalama 40 bin araç geçtiğini, ancak Ramazan Bayramı'nda 3 günde geçen araç sayısının 300 bini aştığını söyledi. Bölge Trafik Müdürü Aktay alınan önlemler ve sürücülerin uyması gereken kurallarla ilgili olarak şunları söyledi:

        "Perşembe akşamından itibaren büyük bir yoğunluk bekliyoruz İstanbul'dan Anadolu istikametine doğru. Biz bu yoğunlukta vatandaşlarımıza en iyi şekilde iyi hizmet edebilmek için onları kazasız ve belasız onları sevdiklerinin yanına gönderebilmek için 24 saat esasına göre ekipler konuşlandırdık. Aynı zamanda radar ekiplerimiz olacak ve her kavşak ile önemli geçiş noktalarında ekiplerimiz sürekli görev yaparak vatandaşlarımıza hizmet verecek. Sürücülerin öncelikle bütün trafik kurallarına harfiyen uymalarını, hız limitlerine dikkat etmelerini, yakın takip yapmamalarını ve araçlar arasındaki mesafeleri koruyup araç içerisinde bulunan bireylerin emniyet kemerlerini takmalarını rica ediyoruz. Ayrıca sürücüler yorgun olarak araç kullanmamalı. Kendilerini yorgun hissettiklerinde araçlarını uygun park alanlarına çekip bir müddet dinlendikten sonra yola devam etmelerini istiyoruz."

        GÜLTEPE GEÇİŞİ SIKIŞABİLİR

        Bölge Trafik Müdürü Levent Aktay, TEM geçişinde en fazla sıkışan noktalardan birinin Gültepe mevkii olduğunu da belirterek, burada 3 şeritte akan trafiğin Gültepe tünellerine geldiğinde 2 şeride düştüğünü belirterek şunları söyledi:

        "Trafikte 'şişe boğazı' tabir edilen bir boğazımız var. Yol birden 2 şeride düştüğünden burada araçlar bir duraksama yapmak zorunda kalıyorlar ve bu bölgede sıkışıklık yaşanıyor. Burası geçildikten sonra rahatlıyor. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı bir Kurban Bayramı geçirmelerini ve kazasız belasız yakınlarının yanına gitmelerini istiyoruz."

        Kocaeli'de TEM ve D-100 karayolunda alınan önlemler perşembe akşamından bayram sonuna kadar devam edecek.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ