Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Kâbe'ye yukarıdan bakmak kültürümüzde yok! , Kâbe'ye yukarıdan bakmak caiz mi?

        Yeni Kâbe Projesi yayınlandı. Show TV'den Emre Saygı son dönemlerde yaşanan Kabe-i Muazzama’ya yukarıdan bakma, tartışmaları için İlahiyat profesörlerinden görüş aldı.

        İlahiyat profesörü Abdülaziz Bayındır, "Kâbe'ye ayak uzatılmaz havadan bakılmaz sözleri doğru sözler değil. Bu binalar yapılabilir. Onda bir problem yok, bu bir ihtiyaçtır. Çünkü oraya çok sayıda insan gidiyor ve bir barınma problemi var. Gökdelenlere karışmanında hiç bir anlamı yoktur. Bu çok gereksiz bir hassasiyet, yani yukarıdan bakılmaz hassasiyeti çok gereksiz" dedi.

        İlahiyat profesörüMustafa Karataş ise, "Eskiyi mumla arama tabiri var. O aşkı, o heyecanı şimdi Kâbe'ye gittiğinizde arıyorsunuz. Çünkü her taraf malesef kuşatılmış. Orada ki manevi atmosfer bozuldu. Siz Mekke’ye girdiğiniz zaman, nerede Kâbe'yi göreceğim diye telaşlanır, heyecanlanır, o aşk ile ağlardınız. Şimdi Mekke'ye girerken karşınıza koskoca alışveriş merkezleri çıkıyor. Böyle gelişme olmaz. Gökdelenleri etrafına saracaksınız, nefes alınamaz hale getireceksiniz" dedi.

        Karakaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben tavaf ederken, Kâbe'nin siluet’i hep gözümün önündeyken, Kâbe karşımdayken, sağıma dönüyorum oteller görüyorum, soluma dönüyorum kuleler görüyorum! Kâbe harem bölgesidir. Harem ne demek Ağaçları kesilmez, otu kopartılmaz, orada ki av hayvanları avlanmaz. Orası bir sit alanıdır.Eğer bir konut ihtiyacı var ise, etrafı komple açılır, oteller geriye alınır, raylı sistemler vb. kurularak bu durum giderilir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ