Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam gündüz derste gece hapiste

        Trabzon'un Vakfıkebir İlçesi'nde yaşayan ve karıştığı yaralama olayı nedeniyle 6 yıl 8 ay hapis cezası alan genç cezaevinde üniversite sınavını kazandı. KTÜ öğrencisi olan hükümlü sabah cezaevinden çıkıp okulagidiyor, akşam ise tekrar cezaevine geri dönüyor.

        Trabzon'un Vakfıkebir İlçesi'nde yaşayan Serdar Kurt (29) adlı genç 2007 yılında tartışıp kavga ettiği genci silahla ayaklarından vurarak yaraladı. Olay sonrası yakalanarak mahkemeye çıkarılan Kurt tutuklandı. 5 ay cezaevinde kalan genç çıkarıldığı ilk mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tahliyesinin ardından vatani görevini yapmak için askere giden Kurt'un davası ise görülmeye devam etti. 2010 yılında askerliğini bitiren zanlı Serdar Kurt'un davası da bu süreçte tamamlandı.

        3 YILDIR CEZAEVİNDE

        Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, Serdar Kurt'a adam yaralamaktan 5 yıl 8 ay, ruhsatsız silah kullanmaktan da 1 yıl olmak üzere, toplam 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Cezası Yargıtay tarafından onanan Serdar Kurt, 2012 yılının şubat ayında yeniden cezaevine girdi. Cezasının 14 ayını Trabzon Bahçecik Kapalı Cezaevi'nde tamamlayan Kurt, Akçaabat Yarı Açık Cezaevi'ne nakledildi.

        KTÜ'YE KAYIT YAPTIRDI

        Vakfıkebir Anadolu Lisesi mezunu olan Kurt, bu yıl yapılan üniversite sınavlarına girerek 280 puan aldı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu İşletme Bölümü'nü kazandı. Denetimlik serbestlik yasası hakkını da elde eden Kurt, üniversiteye kayıt yaptırarak eğitimine başladı. Sabahları cezaevinden çıkan Kurt, öğrenim gördüğü okula gidip derslere giriyor. Ders bitiminden sonrada kendisine verilen bir saatlik yol izniyle tekrar cezaevine geri dönüyor

        5 AY SONRA ÇIKIYOR

        Yaptığı eylemden çok pişman olduğunu belirten Serdar Kurt, "Gençliğin verdiği heyecanla bir olaya karıştık. Hayat insana acı dersler veriyor. Cezaevine düşünce kendimi kitaplara derslere verdim çalıştım ve üniversiteyi kazandım. Cezaevi yetkilileri de bana çok yardımcı oldular. Yaklaşık 1,5 yıl daha cezam var ama yasa gereği 5 ay sonra cezaevinden çıkacağım. Cezamın geri kalan bölümünü ise denetimlik serbestlik yasasına göre, sadece karakola imza atarak geçireceğim" dedi

        Okuldan aldığı ders programını cezaevi yönetimine verdiğini ve bu program çerçevesinde okula gittiğini belirten Kurt, "Girdiğim her derste sınıfta olduğumu belgelemem gerekiyor. Bunun için bana verilmiş olan kağıda hocalarımız her ders imza atıyor. Sonra da o kağıtları cezaevi yönetimine veriyorum" dedi.

        BÜYÜKŞEHİR OKUL YOLUNU AÇTI

        Adalet Bakanlığı'nın genelgesi, açık cezaevlerinde kalmaya ve denetimlik serbestlik yasasından yararlanmaya hak kazanan hükümlülere eğitim görebilmeleri için kaldıkları cezaevinin il veya ilçe sınırları içerisinde bulunan bir okula devam edebilme hakkı veriyor. Ancak hükümlülere cezaevinin büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde olması durumunda o ilin herhangi bir ilçesinde eğitim görebilme yolu açılıyor. Trabzon'un mart ayında yapılan yerel secimler sonrası Büyükşehir olması , hükümlü Serdar Kurt'a da eğitim yolunu açtı. böylelikle Cezasını Akçaabat İlçesi'ndeki cezaevinde çekmekte olan hükümlü, Vakfıkebir İlçesi'ndeki okuluna gitme imkanı yakaladı.

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ