Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Edremit'te camisiz minare

        Kuzey Ege'nin yaz turizmindeki merkezlerinden olan Edremit Körfezi'ndeki Altınoluk'a gidenlerin dikkatini meydanında bulunan tek başına bir minare çekiyor.

        Tarihi olduğu düşünülerek yerli ve yabancı turistlerin bolca fotoğrafladığı minare, Altınoluk'la özdeşleşmesinin yanı sıra bölgedeki turistlerin en fazla ilgisini çeken unsurlar arasında yer alıyor.

        Mahalle sakinlerinin "Bir garip minare" dediği yapıyla ilgili bilgi veren eski muhtar Abdurrahman Elman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Altınoluk'un yaz aylarında birçok il nüfusunu geride bırakan bir kalabalığa ev sahipliği yaptığını söyledi.

        Genellikle denizi tercih eden yerli ve yabancı turistlerin, yaz akşamı yürüyüşünü sahil kenarında ve Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığını ifade eden Elman, "Genellikle bu yürüyüş sırasında minareyi görüyorlar. Camisini arıyorlar bulamıyorlar ve gündüz gözüyle tekrar gelip inceliyorlar" dedi.

        Minarenin çok eski bir tarihinin bulunmadığını dile getiren Elman, yapının 60-65 yıl önce meydanda bulunan ahşap bir camiye ait olduğunu anlattı.

        Yaklaşık 20 yıl önce çevre düzenlemesi sırasında başka bir yere yenisinin yapılması üzerine ahşap caminin yıkıldığını belirten Elman, "Sadece minaresi kaldı. Minaresini, saat kulesi olarak düşündüler ama yapmadılar şu anda böyle duruyor" ifadesini kullandı.

        Caminin yıkılmasından sonra minareye bitişik olarak dönemin belediyesi tarafından dükkanlar yapıldığını aktaran Elman, ardından Anıtlar Kurulu tarafından alınan kararla dükkanların geri yıkıldığını söyledi.

        Bölgeye gelen turistlerin minareye bile çıkmak istediğini vurgulayan Elman, "Bu minarenin camisi nerede?' diye soranlar oluyor. 'Cami yıkıldığı için acaba yerin altında mı kaldı?' diye soranlar da var. Öyle ya da böyle duyan geliyor, bilgi alıyor" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ