Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şivazet Sarıhan hakkında öldükten sonra şok rapor

        Hayati ARIGAN / HT GAZETE

        Cumhuriyet tarihinin ilk kadın kimyagerlerinden olan Şivazet Sarıhan’ın, eşinin ölümünün ardından tek kızıyla arası açıldı. İddiaya göre o tarihte 62 yaşında olan Ayşe Füsun Pars, annesinden genel vekaletname isteyerek, aylık 20 bin lira kira geliri olan Bağdat Caddesi’ndeki dükkânı üzerine yapmasını istedi. Hatta annesini savurganlık ile suçlayarak vesayet altına alınması için dava açtı.

        Şivazet Sarıhan ise 3 Nisan 2007 tarihli vasiyetname ile Suadiye Bağdat Caddesi’ndeki dükkânını Türk Eğitim Vakfı ile Mehmetçik Vakfı’na yarı yarıya bağışladı. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden, ‘Vasiyetname yapmaya engel akli zayıflığı yoktur’ şeklinde bir rapor aldı.

        Adli Tıp Kurumu da ‘vesayet altına alınmasına tıbbı gereklilik olmadığı’ yönünde rapor verdi. Mahkeme bu rapor doğrultusunda Şivezat Sarıhan’ın vesayet altına alınmasına gerek olmadığına ve yasal danışman atanmasının yeterli olduğuna karar verdi.

        Kızı Ayşe Füsun Pars annesinin bıraktığı vasiyetnamenin iptali için dava açtı. Şivazet Sarıhan 2 Ocak 2013 tarihinde hayatını kaybetti. Sarıhan’ın avukatı, bir mahkeme kararı bulunduğunu, bunların yok sayılamayacağını, ölmüş bir kimsenin akli durumuyla ilgili yeniden rapor istenemeyeceğini bildirdi. Buna rağmen Adli Tıp Kurumu, vasiyetin yapıldığı gün ‘Fiil ehliyetinin olmadığı’ yönünde rapor düzenledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ