Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “CHP seçmeninin yüzde 89’u Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakan olacağına inanmıyor.”

        Bu sözler Konsensus araştırma şirketinin bir anketinden çıktı.

        Ankete katılanlara CHP seçmenine “Kemal Kılıçdaroğlu, Haziran 2015’te yapılacak genel seçimlerde Başbakan olabilecek mi, olamayacak mı” sorusu soruldu. Bu soruya ankete katılanların yüzde 11 “Olacak”, yüzde 89’u “Olamayacak” dedi.

        Anketi önemli kılan ise, sonuçların CHP İzmir İl Başkanlığı’nın geçen Cuma günü hatalarla yüzleşmek için düzenlediği, akademisyenlerin de katıldığı konferansta açıklanması.

        Görüldüğü gibi, CHP’nin rakibi dışarıda aramasına gerek yok.

        Anketin seçime giderken özellikle de İl Başkanlığı’nın düzenlediği bir konferansta açıklanması, Ali Engin’i ve yönetimini götürür.

        Hatta Engin’in bu anket nedeniyle vekillik şansının da azaldığı kulislerde konuşuluyor.

        CHP’de İzmir İl Başkanı arayışı başladı bile.

        İş dünyasından ve sevilen birinin olması tercih nedeni olacak.

        Şimdiden iki ismin öne çıktığını biliyoruz. Bu konudaki ayrıntıları ve isimleri Salı yazısında devam edeceğim.

        ANAYOL yeniden masada

        53. Hükümet, (2. Mesut Yılmaz Hükümeti ya da ANAYOL olarak da bilinir), 6 Mart 1996-28 Haziran 1996 tarihleri arasında görev yaptı.

        1995 genel seçimleri sonrasında zamanın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel seçim sonrasında hükûmet kurma görevini 132 milletvekiliyle 2. gelen Anavatan Partisi’nin Genel Başkanı Mesut Yılmaz’a verdi. Anavatan Partisi’nin tek başına güven alması mümkün değildi. Hükümetin kurulması için Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi 3 Mart 1996’da iki parti arasında koalisyon yaparak hükümeti kurdu.

        O zamandan sonra sağda bir çare aranmak istense akla önce ANAYOL’u kurma fikri geldi.

        Bir dönemin siyasi projesinin yıldızı şimdilerde Anadolu’da yeniden parlatılmaya çalışılıyor.

        Başkanlığını Fahrettin Korkmaz’ın yaptığı Büyük Kalkınma Hareketi, parti olamadan çoğunluğunu DP’li ve ANAP’lı siyasetçilerden oluşan ANAYOL’la birleşme kararı aldı bile. Önceki hafta Adana’da yapılan bu birleşmeye Ege’den de sıcak bakanların hayli çok olduğunu duyuyoruz.

        Siyasetin tıkandığını, CHP ve MHP’nin de yeterli olmadığını savunanların gözü şimdi bu oluşumda. Özellikle CHP’deki anket krizi de bardağı taşıran son damla oldu.

        Seçimlerde tabela partisi olan DP, DSP ile teşkilatı yenilemeye çalışan ANAVATAN Partisi’nin de tıpkı BAK Partisi gibi ANAYOL çatısı altında buluşması için çalışmaları başlatıldı.

        Bu sürecin ne sonuç vereceği, AK Parti’ye alternatif bir oluşumun kurulup kurulmayacağı da önümüzdeki günlerde netleşecek.

        Diğer Yazılar