Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Açıkça söylemek gerekirse CHP’nin İzmir listesinde bana göre 3 isim, Zeynep Altınok, Zekeriya Temizel ve Tuncay Özkan ne kadar sürpriz olduysa,

        M. Ali Susam ve Erdal Aksünger’in liste dışı kalması da o oranda beni şaşırttı.

        Selin Sayek Böke, Aytun Çıray ve Özcan Purçu’nun kontenjan adayı olacağını daha önce iddia etmiş, hatta olmalılar demiştik.

        Gerçi İzmir siyasetinde Tuncay Özkan adı sık sık gündeme geldi ama, iki güçlü gazeteci Atila Sertel ile Mustafa Balbay’ın ön seçimdeki başarısının ardından Kılıçdaroğlu’nun bir başka gazeteciyi İzmir’e vermeyeceği görüşü hakimdi komuoyunda.

        Güldal Mumcu’nun çizik yemesi de beklenen bir gelişmeydi. Zira Mumcu’ya tabanın büyük tepkisi vardı, Genel Merkez bu tepkiyi dikkate aldı.

        ***

        AK Parti’de Bakan Veysel Eroğlu, Nükhet Hotar, İbrahim Turhan, Nesrin Ulema ve Hamza Dağ beklendiği gibi İzmir’in adayı oldular.

        Listelerde kesinlikle olmalı denilen mevcut vekillerden İlknur Denizli, Ali Aşlık ve Aydın Şengül’ün kenarda kalması AK Parti için ne kadar büyük kayıpsa,

        Buca Belediyesi’nin eski Başkanı Cemil Şeboy ile 2. Bölge’de çok sevilen Kerem Ali Sürekli’nin adaylığı da bana göre o kadar kazançtır.

        İlçesine başkanlığı süresince birçok eser kazandıran Şeboy’un özellikle Buca Arena Stadyumu’nun ne kadar doğru bir yatırım olduğunu son “stat krizi” ile gördük. Zira maç yapacak stat bulamayan İzmir, Türkiye’ye rezil oldu. Kaldı ki, Altay’ın küme düşme hattında olmasının en büyük nedenlerinden birinin de Alsancak Stadı’nın deprem riski nedeniyle kapatılmasının olduğu unutulmamalı.

        MHP’de ise bana göre en büyük sürpriz Altay Başkanı Aslan Savaşın’ın takımı dipte olmasına rağmen 2. sıradan aday gösterilmesiydi. Savaşan’a TBMM’de de başarılar diliyorum. Zira, yükselen milliyetçilik akımı nedeniyle MHP’nin İzmir’den 5 vekil çıkarabileceği şeklinde daha önce yaptığım iddiamı da tekrarlıyorum.

        Gerek CHP, gerekse AK Parti, kentin demografik yapısı ve göçmen oylar dengesini dikkate almış ve listeler buna göre yapılmış..

        Umarım, İzmir ve Türkiye kazanı.

        Devretsinler tramvayı yapalım

        Buca demişken önceki yazıda Büyükşehir Belediyesi’nin çevre yolundan ilçe girişi yolunu genişletmeye hazırlandığını belirtmiş, trafik sorununun çözümü için de sevgili Başkan Piriştina’ya UKOME ile bir araya gelerek bazı yolları tek yön yapılması çağrısında bulunmuştum.

        Bucalı birçok okur gönderdiği mesajla Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çağrıda bulundu.

        Dediler ki, “Başkan, Şirinyer ile Eğitim Fakültesi arasındaki demiryolu hattı boş duruyor. Burası için daha önce tramvay sözünüz vardı, ne oldu?”

        Konuyu Büyükşehir yetkililerine ilettim, yanıt aynen şöyle:

        Sözümüz söz. Ancak söz konusu alan Ulaştırma Bakanlığı’na ait. Yani Devlet Demiryolları burayı atıl bir halde bekletiyor. Bize devretsinler projeyi hazırlayıp tramvayı hemen yaparız.”

        Diğer Yazılar