Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kongre sürecinin yaşandığı MHP’de gözler Genel Başkan Adayı Meral Akşener’e çevrilmiş durumda.

        Hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren Akşener, oy kullanacak delegeleri ikna eden değil de, mitinglerle seçime hazırlanan bir genel başkan duruşu sergiliyor.

        7 Mayıs Cumartesi günü İzmir Gündoğdu Meydanı’nda da miting yapacak olan Akşener’in ayrıca kentte STK’lar ve kanaat önderleriyle de temaslarda bulunması bekleniyor.

        Diğer illerdeki heyecana bakınca, Akşener’in İzmir mitinginin de çok coşkulu geçeceğini söylemek için kahin olmaya gerek yok.

        Geçtiğimiz hafta Bursa’daydı Akşener.

        Ülkücü tabanın yanısıra daha önce başka partilerde siyaset yapmış, ya da başka partiye oy atmış kişiler doldurmuştu Atatürk Spor Salonu’nu.

        Hedeflerini Olay TV’ye açıklayan Akşener şöyle diyordu:

        “Bir tarafta seçmenin yüzde 30’unu alan CHP var, diğer tarafta da çoğunluğun AK Parti’yi tercih ettiği yüzde 70. Biz MHP olarak her iki tarafın da ikinci partisi olmuşuz. Ayrıca ülkücü hareket, her iki tarafa da oy vermiş. Biz bunlara son vererek iktidar olacağız.”

        ***

        Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi’nin (AKAM) 24 il, 60 ilçede bin 214 katılımcıyla yüz yüze yaptığı bir anket vardı önceki hafta çok konuşulan.

        Araştırmaya göre Akşener’in MHP’nin başına geçmesi durumunda partinin oy oranı yüzde 10.9’dan yüzde 18.7’ye çıkıyor. AK Parti’nin oy oranı yüzde 42.7, CHP’nin oy oranı yüzde 25.7, HDP’nin oy oranı da yüzde 10.4 olarak oluşuyor.

        Yani anket, 7 Haziran’da yüzde 40’lık bir oranla dağılmanın kıyısından dönen AK Partililere Akşener’in başında olduğu bir MHP’nin kabus yaşatacağını söylüyor.

        Peki, Kurultayda delegeler Akşener’i seçmezse ne olur?

        Bu soruya şimdiden yanıt vermek ne kadar yanlışsa;

        - Devlet Bahçeli’nin başında olduğu MHP’den ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğindeki CHP’den memnun olan AK Parti’ye karşı başka bir hareket başlar mı?

        - Abdullah Gül-Bülent Arınç ve Meral Akşenerli yeni bir parti doğar mı?

        Sorularının cevabı da o kadar yanlış,

        Bir o kadar da erken olur.

        Ancak bir gerçek var ki, o da Akşener rüzgarının durmayacağı...

        Diğer Yazılar