Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti teşkilatlarında FETÖ mensuplarının ayıklanma çalışmaları başladı.

        Özellikle koordinatörlerin de daha çok devrede olacağı bu süreçle ilgili talimatı Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı teşkilatlara gönderdi.

        FETÖ’cülerin kamuda ayıklanması ile ilgili çalışmaların bir süredir devam ettiği belirtilirken, aynı şekilde parti teşkilatları ile belediyelerin de titiz bir şekilde ayıklama yapması isteniyor. Başkan Yardımcısı Yazıcı’nın gönderdiği genelge şöyle bitiyor:

        FETÖ mensuplarının ayıklanması ile ilgili çalışmalarımızın teşkilatımız içinde dedikodu ve fitneye mahal vermeksizin, titizlikle ve ivedilikle parti tüzüğümüz ve programımızda belirtilen kurucu değerler ve etik ilkeler ışığında yürütülmesinin gerekli olduğu bilinmelidir...”

        ***

        AK Partili Yazıcı, CHP ve MHP kurmaylarının da sık sık dile getirdiği “Süreç cadı avına dönüşmesin” uyarısında buluyor kendi teşkilatına.

        Geçmişe dönük bir siyasi linç ve intikam hırsından uzak durulması talimatı veriliyor.

        Kurunun yanında yaşın da yanmaması, partiye gönülden bağlı ve örgüt işleriyle hiç ilişkisi olmayan kişilerin süreçte zarar görmemesi hedefleniyor.

        Kısaca, somut belge ve bilgilere dayanmayan ayıklamadan kaçının deniyor.

        15 Temmuz darbe girişiminin psikolojik ayağı olan bu temizlik operasyonundan zaferle çıkılmalı ki, Yenikapı’da ortaya çıkan özlenen Türkiye devam edebilsin.

        CHP’de kongre olmaz

        CHP İzmir’de İl Başkanı Alaattin Yüksel’in istifasının ardından, kongre kazanı kaynamaya başladı.

        CHP Genel Merkezi’nin görüşünü almadan Asuman Ali Güven’i başkan seçen il yönetiminin hem bu tavrı, hem de Kılıçdaroğlu’nun Seferihisar programına katılmamaları eleştiriliyor.

        Nitekim önceki kongrenin mağlupları, “yeniden kongre yapalım” dilekleriyle CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun önceki gün kapısını çaldı.

        Kongre teklifine sıcak bakılması halinde İl Yönetimi görevden alınabilir. Bu durumda Genel Merkez kayyum atar ve kongre süreci başlar.

        Ancak Kılıçdaroğlu’nun bu yola başvuracağını ben sanmıyorum.

        Zira böyle yaparsa eğer;

        Her zaman Yüksel’e destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da karşısına alacaktır.

        Ki, bu Kılıçdaroğlu’nun kendi koltuğunu riske atması demektir. Pek akıllıca olmaz.

        Diğer Yazılar