Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu köşenin okurları iktidarın yerel seçimleri bir yıl öne almak istediğini, FETÖ’cü ayıklamasının son halkasının 2018’deki seçimlerde yapılmasının planlandığını herkesten önce öğrenmişti.

        Yine İzmir merkezli İntegral şirketinin araştırmasına göre AK Parti’nin yükselişte olduğunu, CHP’nin ‘kalem” dediği kentte bu kez işinin zor olduğunu belirtmiştim.

        Demeye kalmadı, CHP’deki parti içi muhalefet devreye girdi.

        Ülke genelinde yayın yapan ve CHP’ye yakınlığı ile (bazı CHP’li vekillere) bilinen Yurt Gazetesi’nin dünkü (7 Eylül 2016) sayısında İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu yıpratıcı bir manşet vardı.

        Haberin içeriği, doğruluğu veya yanlışlığına değinmeyeceğim. Bu konuda gerekli açıklamalar tabi ki yapılır.

        Benim dikkat çekmek istediğim konu; “CHP’nin gazetesi olarak bilinen bir yayın organında Türkiye’nin 3. büyük kenti İzmir’in CHP’li Başkanı Kocaoğlu aleyhinde bir kampanya” başlatılması.

        Tamam; İntegral araştırma şirketinin son anketine göre CHP İzmir teşkilatı içindeki yüzde 30’luk bir grup, Başkan Kocaoğlu’nun dışında başka bir adayla seçime gitmek istiyor olabilir.

        Peki ya yüzde 70’in isteği.

        Çoğunluğun desteğini arkasına alan Kocaoğlu’nun yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı, yapacağı ve devam eden yatırımları Başkan’ı 2018 için doğal olarak yine favori yapmıyor mu?

        ***

        - Gaziemir’deki Yeni Fuar alanı çok beğenildi. İZBAN Esbaş İstasyonu ile Fuar İzmir arasında 2.2 kilometrelik Monoray Projesi de bittiğinde bölgenin işlevi artacak.

        - İzmir Metrosu’nu Üçkuyular’a kadar uzatan Büyükşehir, Üçyol-Buca Tınaztepe ile Fahrettin Altay-Narlıdere arasına da yeni hat yapacak.

        - Konak ve Karşıyaka tramvaylarının inşaatı son sürat devam ediyor.

        - Homeros Bulvarı’nı açan Büyükşehir, Buca-Bornova arasına 2.5 kilometrelik derin tünel projesinin tamamladı. Yakında ihaleye çıkılacak.

        - İZBAN hattı Torbalı’ya ulaştı. 2018 yılındaki olası erken seçime kadar Selçuk hattı tamamlanacak.

        - Büyükşehir, Bornova Belediyesi ile birlikte Doğanlar Stadı’nı tamamladı, 15 bin kişilik Tire Stadı’nın yapımı sürüyor.

        - Kırsal kesimde adeta “Tarım Devrimi” yapıldı. Üretici ve yetiştiricilere her türlü hayvan, bitki, makine destekleri yapılıyor.

        - Konforlu ve hızlı ulaşım için otobüs ve gemi alımları devam ediyor.

        - 6 kilometre uzunluğundaki Mustafa Kemal Sahil şeridindeki “15 Temmuz Demokrasi Meydanı”nı büyük bölümü tamamlandı.

        - Karşıyaka’ya 6 yeni seyir iskelesi için proje ihalesine çıkıldı.

        - İZSU, tüm kent genelinde 193,884,760.29 TL’lik altyapı, temiz su ve arıtma tesisi yatırımı yapıyor.

        - 85. İzmir Fuarı, taraflı tarafsız herkesin övgüsünü kazandı.

        Yukarıda saydıklarım, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlardan, hizmetlerden çok azı. Turizm ve tanıtım kampanyalarından, eğitime ve gençlere yapılan hizmetlerden, sosyal projelerden bahsetmedim bile.

        ***

        Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bitiremeyip devlete teslim ettiği Keçiören Metrosu’nu önceki hafta Başbakan Yıldırım esprili bir şekilde hizmete açmıştı:

        “Ankaralı gençler ‘Aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun, hiç bitmesin’ diyordu. Biz bitirdik.”

        İzmir Metrosu’nu kendi imkanları ile bitiren, kredi değerlendirme kuruluşları tarafından “en güvenilir kurum” gösterilen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılına kadar üstte saydığım projelerden çoğunu da tamamlayacaktır.

        Yerel seçimin doğal favorisi olan Başkan Kocaoğlu’nu yıpratarak başka bir aday hayali kuran CHP’liler bilmeli ki; bu sadece AK Parti’nin işine yarar.

        Diğer Yazılar