Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstanbul merkezli Ada Araştırma grubunun son anketine göre; başkanlık sistemi yüzde 55’lik bir oranla geliyor. Şirketin Başkanı Metin Ünal, “MHP seçmeni de tam olarak bu desteğe katılırsa, evet oyları yüzde 60’a kadar gelip dayanır” diyor.

        Ortaya çıkan ilginç sonuçlardan birini de Ünal şöyle açılıyor: “AK Parti seçmeni Devlet Bahçeli’yi Başbakan Sayın Binali Yıldırım’la birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı görmek istiyor.” Anketler tabii ki bağlayıcı değil. Toplumu yönlendirmeye yönelik geçmişte bir çok anket çalışmasının yapıldığını da biliyoruz.

        Ada grubunun araştırması eğer objektif yapılmışsa.. Referandum sonucu ile ilgili tahmini de tutarsa, Beştepe’ye Cumhurbaşkanı Yardımcıları olarak 3B’li sistem geliyor diyebiliriz. Ankara kulislerinin de dillendirdiği o isimler şöyle: Binali Yıldırım, Devlet Bahçeli, Berat Albayrak.

        ALTIN YILLARI

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığında gerçekleştirilen İZBAN projesi Torbalı’ya kadar uzatıldı. İki yıl önce 140 bin olan ilçe nüfusu şimdi 280 bine ulaştı. 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi nisan ayında hizmete girecek.

        Belediye, onlarca park ve meydan yaptı. 15 okul binası yenilendi. Hedef 25 okulu tamamlamak. Kent mega konut projeleri ile büyürken, yeşil alanların artmasına da önem veriliyor.

        Sosyal projelerin yanı sıra tarıma destek de sürüyor. Son proje organik pazar. Esnaf kökenli bir belediye başkanı olan Adnan Yaşar Görmez, “Borçlu bir belediye devraldık ama vatandaşın önüne çıkıp hiç ağlamadık” derken hem yatırım yaptıklarını hem de borçları yarıya indirdiklerini ifade etti. Orman Bakanlığı’nın da son dönemdeki ülke tarihindeki en büyük çevre yatırımı, Fetrek Çayı Projesi’ni gerçekleştirdiği Torbalı’daki yükselişi AK Partili Başkan Görmez şöyle özetliyor: “Gelir gelmez el frenini indirdik. Yatırımcıya destek oluyoruz.”

        ***

        Yeni yıla girerken İstanbul’dan gelen hain saldırı ile bir kez daha kahrolduk. Hainler onlarca canımızı şehit etti. Türk milletinin başı sağolsun. Ancak; iş dünyası temsilcilerinin de dediği gibi kesinlikle teröre teslim olmamalıyız. Teröristlere inat yatırım ve hizmetler devam etmeli. Başkan Adnan Yaşar Görmez gibi yatırımcıya destek olanların sayısını da, yatırımları da hızla artırmalıyız.

        Diğer Yazılar