Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tüm seçimlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mitinglerde AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı suçlayıcı bir üslup sergiliyordu.

        Ancak yeni anayasa referandumu sürecinde CHP’nin sürekli tansiyonu düşürmeye çalıştığını görüyoruz.

        Önceki gün Ankara’daki zirveye katılan İzmir’in ilçe belediye başkanlarına da 16 Nisan’a kadar izlenecek yol haritası anlatıldı.

        Denildi ki;

        - Biz CHP olarak parlamenter sistemi ve özgürlükleri savunuyoruz. - 1982 Anayasası daha demokratik hale getirilerek Türkiye yoluna devam etmelidir. - Hükümetin sunduğu sistem başkanlık değil, bir kişi üzerine kuruludur. - Meclis’in denetim yetkisi elinden alınıyor. 70 yıl geriye gidiyoruz. - Siz başkanlar bölgenizdeki insanları iyi tanıyorsunuz. Bu konuda daha aktif olun. - Polemik ve kavgaya zemin hazırlanmasına müsade etmeyin. - Sürekli CHP’ye hakaret ediliyor ama sakın yanıt vermeyin, verdirmeyin. - Şimdiye kadar hep polemik ve sataşma ile kazandıkları unutulmasın. - Bu CHP’nin değil; ülkenin hak, eşitlik ve özgürlükler meselesi olduğunu halka anlatın. AK Parti’nin başkanlara talimatı pazartesi günkü yazıda..

        Tramvay ve kavşak

        Bu köşeyi takip edenler bilir.

        Sizlerden gelen “İzmir çevre yolundan Buca’ya giriş genişletilsin” ve “Şirinyer-Buca Eğitim Fakültesi arasındaki atıl durumdaki 1800 metre uzunluğundaki tren hattında tramvay çalışsın” istekleri dillendirmiştik.

        Önerileri dikkate alan Büyükşehir Belediyesi kısa sürede Buca’da kavşak projesini gerçekleştirdi..

        Tramvay için de Başkan Aziz Kocaoğlu, “TCDD’ye ait olan hat Büyükşehir’e verilmesi halinde projeyi kısa sürede biz yaparız” dedi;

        Bakanlıktan yapılan “biz yaparız” açıklamasının üstünden ise tek bir çivi çakılmadan beş yıl geçti.

        Parti ayrımı gözetmeksizin tüm ilçe belediye başkanları ile el ele vererek ulaşımda dev projelere imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bir yatırım talebi de Torbalılı esnaftan var: “İlçemiz hızla büyüyor, İzmir yönündeki kavşak yetersiz kalıyor. Bu kavşak yeraltına alınsın, trafik çilemiz sona ersin.”

        Diğer Yazılar