Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futbolda başarının yolu iyi siyasetçi olmaktan geçiyor. Nasıl mı, anlatayım.

        Önceki yazıda Ege futboluna değinmiştim.

        Kulüplerimizin yeterli desteği görmemesinin altında yatan nedenleri anlatmayı sürdürelim:

        - Öncelikli olarak futbol icat edildiğinden bu yana herkes teknik direktör oldu. Geçmişte futbolcu olman fark etmez. Televizyondan izle yeter. Sonra başla yönetim şunu yap/a/madı, bizim hoca şöyle hatalı falan diye...

        - Bu işin en zor ve en kolay yanı taraftarının bulunması. Yani taraftar kendini kulübün sahibi gibi görerek hareket eder. Başarıda takımı öne doğru iterken başarısızlık durumunda dibe çeker. O zaman da kulübü için didinen ve çırpınan kişiler küfürlerle karşı karşıya kalır.

        - Futbol sadece bir oyun değil, dev bir sektördür. Dolayısıyla bu sektörde çok ciddi paralar döner. Ve iyi yönetilmeyen kulüp, sürekli gelir kaynağı da yoksa mutlaka batar.

        - Ve işin en trajikomik tarafı, kulübe destek vermeye geldim diyenler bile nemalanır.

        Herkes ciddi anlamda manevi veya maddi (Futbola ve kulüplerine gönül vermişler dışında) rant peşindedir.

        - Kulüp yöneticileri başarılı olmak istiyorsa eğer; basının, eski yöneticilerin, belediye başkanlarının, sivil toplum kuruluşları ile siyasetçilerin de desteğini almayı bilmelidir.

        Yani iyi siyasetçi olmalıdır.

        ***

        Bölgemizdeki oda ve borsa temsilcilerinin yönetmesi bu kadar zor olan futbol kulüplerinde görev almaktan kaçınmasını normal karşılıyorum.

        Ancak; her fırsatta hükümete “bize şu kadar destek verin, teşvikleri indirin” gibi isteklerde bulunurken, dünyadaki en büyük sanayi dalına kayıtsız kalınmasına anlam veremiyorum.

        Futbola ve kulüplerine gönül vermiş kişilere gelince;

        Göztepe’nin başarısından başka bir şey düşünmeyen Mehmet Sepil ile Altınordu ile Türk futbolunda devrim yaratan Seyit Mehmet Özkan’ın şu haftalarda desteğe ihtiyacı var.

        7 sezondur Süper Lig’e ekip göndermeyen İzmir futbolu; bu hasreti dindirmeli, Göztepe veya Altınordu’dan birini bu lige yollamalıdır.

        Şimdi soruyorum sana İzmir...

        Play-Off’un kıyısındaki Göztepe ve Altınordu’yu son virajda yalnız mı bırakacaksın?

        Diğer Yazılar