Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, yurt dışı temaslarının ardından yeni MYK’yı belirleyecek.

        21 Mayıs’taki olağanüstü kongre ile kurucusu olduğu partisinin başına geçerek yeni dönemi başlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devlet ve parti işlerinde çok hassas olacağına eminim.

        Zira bunun ilk işareti olarak AK Parti Genel Merkezi toplantılarının genel merkezde yapılacak kararıdır.

        Partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda 4 İzmirli vekilin yer alması bölge açıdan sevindiricidir.

        Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra İzmir Milletvekili Hamza Dağ da listedeki yerini korudu. Önceki MKYK’ya yedek listeden giren İzmirli vekil Atilla Kaya yeniden yedek listede yer aldı. İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli de Merkez Disiplin Kurulu listesine girdi.

        14 yıldır AK Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten İzmir Milletvekili Nükhet Hotar’ın liste dışı kalması ilk anda şaşkınlık yaratsa da, partililer bu durumu “bakanlık habercisi” olarak yorumladı.

        Yine AK Parti kulislerine göre önümüzdeki döneme ilişkin iki iddia şöyle:

        - 2014 yerel seçiminde İzmir’e aday gösterilen Başbakan Binali Yıldırım, 2019 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı olacak..

        - Nükhet Hotar da, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı olarak karşımıza çıkacak.

        Kulislerde konuşulanların ne derece doğru olduğunu bize tabii ki zaman gösterecek.

        Ancak şu bir gerçek ki, AK Parti MKYK bünyesinden çıkacak MYK önümüzdeki süreçte AK Parti’nin siyasi yol haritasını belirleyecek.

        Revizyona uğramış hükümetteki değişikliğe gelince; Bana göre daha uzlaşmacı, daha reformcu ve işsizliği bitirme adına çok daha fazla yatırımcı bir kabine karşımıza çıkacaktır.

        ——

        4 milyon seninle

        Altay’ın final maçı öncesinde İzmirlilere çağrıda bulunarak “İstersek başarırız” diye yazmış, aynı desteğin Göztepe’ye de sağlanması gerektiğini savunmuştum. Önceki akşam yarı final maçını oynadı Göztepe. Kenti yönetenlerin tribünlere koşması övgüyü hakediyor. 2 farklı skorla sahadan ayrılan Göztepe, önce rövanş, ardından da final maçına çıkacak.

        Ancak benim inancım tam. Arkasında İzmir olan Göztepe başaracaktır.

        Diğer Yazılar