Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son yazıda 2019 yerel seçimlerini kadınların belirleyeceğini belirtmiş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun arkasında hem kadınların, hem de gençlerin olduğunu iddia etmiştim.

        Devam edeyim.

        Sevgili meslek büyüğüm Hamdi Abi, (Türkmen) Ben TV’deki yazısında Kocaoğlu’nun makamına CHP’den en az 10 milletvekilinin şimdiden talip olduğunu belirtmiş, “Bu kadar talipli olması, CHP’de 2019’un çok zorlu geçeceğinin bir işaretidir. Çünkü nereden bakarsanız bakın, Aziz Kocaoğlu’nun il yönetiminde eski gücü yok. Kocaoğlu 2019’da ne yapacaksa kendi gücüyle çözüm bulacak ve kendi yağıyla kavrulacak. 10’a karşı birrrrrrrrrr...” diyor.

        Şu sıralar Alsancak’ta devam eden Konak Tramvayı hattı çalışması nedeniyle zaman zaman trafik sıkışıklıkları yaşanıyor. Buna bir de aynı bölgedeki fuarın açılmış olmasını da eklerseniz trafiğin sıkışması normal.

        Ancak; normal olmayan Türk insanının bakış açısı. Kentin bir çok yerinde büyük puntolarla, “Alsancak’ta şu şu sokaklara girmeyin” diye uyarı yazıları var ve biz sürücüler ne yapıyoruz; Trafik sıkışıklığının olduğunu bile bile Alsancak’a giriyoruz.

        Sonra da basıyoruz yaygarayı.

        Eleştirilerin çoğu da Batı Avrupa ülkelerinden örnekler verilerek yapılıyor.

        Oysa Avrupa’da nüfus olarak çok daha az olan şehirlerde bile bir tamirat varsa bir-iki ay değil, bir-iki yıllık sürelerle o bölgelere giriş-çıkışlar kapatılıyor da kimsenin sesi çıkmıyor.

        Eleştiri, “bağcı dövmeyi” hedeflemiyorsa tabii ki olacak ve bürokrat da, yüklenici firma da hatalarını görerek ders çıkaracak.

        **************

        Hamdi abi iddiasında haklı

        En az 10 CHP’li vekilin şimdiden Büyükşehir için çalıştığına ben şahidim. Hatta çok önceden çalışmalara başlayanlar bile var.

        Eski ve yeni ilçe belediye başkanlarını da eklersek sayı 15’e çıkabilir.

        Aslında çıkması, insanların Büyükşehir koltuğu için hayal kurması da çok normal.

        Normal olmayan bu aday adaylarının kentteki trafik sorununu körükleyerek Aziz Başkan’dan öte kendi partileri, yani CHP’yi yıpratmalarıdır. Kendi projelerini açıklayıp “ben daha iyisini yaparım” diyeceklere tabi ki şapka çıkartırım.

        Yatırımları ve hizmetleri ile fark yaratan, İzmir’i dünyanın örnek gösterdiği bir kent haline getiren Aziz Kocaoğlu’nun başarısının gençler, kadınlar ve köylüler farkında.

        Her gittiği yerde hemen etrafı çevriliyor. Yüzüne karşı söylenen sevgi sözcükleri o gittikten sonra da değişmiyor.

        Dolayısıyla Kocaoğlu’nun koltuğunu hedef alanlara 2014 yerel seçimlerini ve aday gösterilmeyen eski ilçe belediye başkanlarını hatırlatırım. Nokta...

        Diğer Yazılar