Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        19 Ağustos 2008, TFF’nin 38. Başkanı seçilen Mahmut Özgener, ilk hedef olarak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Türkiye’de yapılmasını seçti.

        UEFA’nın maçlarını oynayacağı 7 asil kent listesinde İzmir’in mutlaka yer almasını isteyen Özgener, uluslararası standartlara uymayan Atatürk Stadı’nın dışında yeni futbol mabedi kazandırmak için düğmeye bastı. Ekim 2009’da İzmir’e yapılacak 40-45 bin kişilik stadyum arazisi Örnekköy’de bulundu. Vakit geçirmeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile protokol yapıldı. Başkan Kocaoğlu, Ankara’dan izin çıkması halinde stadyumu Büyükşehir’in kendi imkanları ile yapabileceğini açıkladıysa da beklenen izin bir türlü gelmedi.

        2011 yılının haziran ayında TFF’nin İzmirli Başkanı Mahmut Özgener, mücadelesinde yalnız kalınca 3.5 yıllık TFF başkanlığına nokta koydu.

        Örnekköy’e stadyum yapılması fikri de anılarda kaldı.

        2014-2015 sezonunun başında Alsancak Stadı tribünleri çürük olduğu gerekçesiyle maçlara kapatıldı. Beş kulüp başka illere taşınmaya başladı. Spor kamuoyu İzmir’de bir stadyum sorunu olduğunu fark etti.

        Bu dönemde siyasilerin “Alsancak yenilenecek, Karşıyaka ve Göztepe’ye ayrı ayrı stadlar yapılacak” söylemleri havada uçuşurken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir futbolunu rahatlatacak stadı tamamlayıp hizmete açtı.

        Örnekköy’e stad projesi gündeme geldiğinde 3. Lig’de mücadele eden Göztepe, Süper Lig’e Bornova Stadı’nda oynadığı maçların ardından “merhaba” dedi.

        İzmir’de gerçekleştirdiği “tarım reformu” ile köyden kente göçü 13 yılda tersine çeviren Başkan Kocaoğlu, kent içinde beklediği izinler çıkmayınca ikinci stadı da Tire’ye yaptı.

        Yüzde 90’ı tamamlanmış, ikinci yarıda açılması planlanan stadı önceki gün gezme fırsatı buldum. 55 milyon liraya malolan tesis bir çok büyük kulübü kıskandıracak güzellikte.

        Emeği geçenleri gönülden kutlarım. Ziyarette bazı arkadaşların, “Tesis güzel ama bir-iki kulüp oynayacak, atıl kalacak” şeklindeki eleştirilere de kesinlikle katılmıyorum.

        Çünkü başta Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve ekibini çok heyecanlı gördüm. Stadın Ödemiş yöresine de hitap edeceği düşünülürse; bölge iyi bir planlama ve yapılanma ile pekala futbol ekonomisinden faydalanabilir. Tıpkı Akhisar gibi.

        Kaldı ki altyapıda Türkiye’ye örnek olan Altınordu tesislerinin de çok yakında yer alması, olası işbirliği ile tarım, hayvancılık ve turizmin yanına Tire; yetenekli gençleri ile adını “futbol ülkesi” olarak da pekala yazdırabilir.

        Başkan Kocaoğlu’nun Mahmut Özgener’le birlikte başlattığı ‘stadyum hamlesi’, Bornova ve Tire’nin ardından, iktidarın Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka stadlarını da yapması ile İzmir futbolunu coşturacaktır.

        Diğer Yazılar