Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Önceki hafta partisinin İl Başkanlığı binasını açmak için İzmir’deydi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener. Deneyimli siyasetçi Yıldırım Ulupınar’ın başkanlığındaki teşkilat yapılanmasını öven Akşener, partililere hedeflerini anlattı:

        - İşsizlik Şırnak ve Edirne’nin ortak sıkıntısı.

        - İyi Parti’nin kurulma amacı Türkiye’nin sorunlarını çözebilmek içindir.

        - Bizim mucize bir projemiz var. Desteğinizle Cumhurbaşkanlığını ve iktidarı alacağız.

        *

        Başbakan Yıldırım, milletvekili seçildiği İzmir’e önümüzdeki süreçte çok daha fazla ilgi gösterecek. Önce partisinin İl Başkanlığı’na çok güvendiği Aydın Şengül’ü getiren Yıldırım, hemen her gittiği yerde de İzmir’e mesaj yollamaktan geri kalmıyor.

        Hafta sonunda Manisa’dan şöyle seslendi Başbakan:

        16 yılda Manisa’ya 20 milyar liralık destek sağladık. Bir çok şehir hastanesinin yapımı devam ediyor. Sabuncubeli Tüneli bu yıl açılacak. İstanbul-İzmir Otoyolu ve Ankara-İzmir hızlı treni adım adım ilerliyor. Manisalılar kentin anahtarını vermeye hazır. Hemşehrilerime güveniyorum. İzmir’in de anahtarını alacağız.”

        *

        Seçim heyecanı yaşanmaya başlarken; Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun gündeminde ise Ankara’da bekleyen projeler var.

        İzmir milletvekili olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sahasına girmek istemediğinden olsa gerek, Başkan Kocaoğlu dün CHP, MHP ve İYİ Parti İl Başkanlarından İzmir’in projeleri için destek istedi.

        AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül’ü Ankara dönüşünde ziyaret edeceğini vurgulayan Kocaoğlu, “Projeleri biz Büyükşehir’in kaynakları ile yapacağız. Yani yeter ki onay verilsin. İzmir için tek yürek olalım” mesajı verdi.

        Kocaoğlu’nun bu ziyaretlerini ben iki açıdan çok yerinde buluyorum.

        Biiir.. Hepimizin ortak beklentisi kavgasız, gürültüsüz ve centilmence bir seçim süreci. Bu ve benzeri ziyaretlerin buna katkısı olacaktır.

        İkiii... Seçim sürecinde hiç bir siyasetçi ‘bekleyen projeler daha beklesin’ diyemez. Yani Kocaoğlu hem siyasi atakta bulunuyor, hem de kentinin kalkınmasının önündeki engellerin kalkması için kamuoyunu oluşturuyor.

        Diğer Yazılar