Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ticaret odalarının kuruluş amacı, üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak ve mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak; bölgesinin kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Torbalı Ticaret Odası da (TTO) İzmir’deki 9 ticaret odasından (İzmir, Aliağa, Bayındır, Bergama, Menemen, Ödemiş, Selçuk, Tire ve Torbalı) biridir.

        Son 4 yılda TTO’nun öncülüğünde yapılanların bir bölümünü size aktarayım;

        2010 yılında Taşkesik Köyü’nde kurulmak istenen Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne karşı 26 kurumun iştiraki ile kurulan sivil inisiyatif bir yıllık mücadele ile Büyükşehir’e geri adım attırdı.

        İlçeye üniversite kazandırmak ve bölgenin gelişimine akademik destek isteyen TTO, Ege Üniversitesi ile Akademik İşbirliği sözleşmesi imzaladı. Bu kapsamda 28 Mart’ta Kalkınma Çalıştayı düzenlenecek.

        Hırvatistan, Kosova, Makedonya, Gürcistan ve Rusya gibi ülkelerde Torbalı ekonomisi tanıtıldı.

        Aralık 2017’de 35 ülkeden 100 iş adamı (TASCA Forumu) Torbalı’da ağırlandı.

        2016 yılı başında, İzmir’de bulunan 10 çimento şirketinin yüzde 35’lik zam kararına TTO öncülüğünde boykot ve hukuk mücadelesi gerçekleştirildi. İlçede 15 gün kimse hazır beton almayınca zam kararı geri çekildi. Rekabet Kurumu, “kartelcilik” yapan firmalara 71 milyon Türk Lirası haksız rekabet cezası kesti.

        2017 yılında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen yerli otomobil imza töreninin ardından TTO “yerli otomobil bizde üretilsin” kampanyası düzenledi. Büyük destek gördü.

        7 milyon liralık bir yatırım ile bölgenin en büyük hizmet binası ilçeye kazandırılırken son kredi taksidi de ödendi.

        Başta üye aidatları olmak üzere 20 farklı hizmette ücretlendirme tarifesinin değişmemesi kararı ile bölge kalkınması için inisiyatif alındı.

        Ekonomiye katkı sunmak için onlarca uygulamaya ve işbirliğine destek verildi. Birçok kuruma yeni binada yer verilerek hizmet kalitesinin artırılması sağlandı.

        Tek tıkla şirket kurulumu ve TOBB’la entegre sağlandı. Üyelere daha hızlı ve kolay hizmet veriliyor.

        Abdulvahap Olgun Başkanlığında son 4 yılda mücadelenin sembolü olan TTO, 3 Nisan’da kongreye gidiyor. Başkan Olgun’un yeni dönem hedefleri arasında, “Teşvik ve hukuk birimi olmak üzere birim sayısının çoğaltılması, kongre merkezi ile restoranın faaliyete geçirilmesi, otomasyon ve yapay zeka başta olmak üzere Endüstri 4.0 ile alakalı çalışmalara hız verilmesi ile Ticaret ve Sanayi Odası’na dönüşmek var. Üyelerin global pazarda yer almasını sağlayacak “e-Pazar” ile uçuş masraflarının belirli bir kısmını karşılayacak “Dünya Büyük, TTO ile Keşfet” programı da önümüzdeki günlerde devreye sokulacak.

        Görünen o ki, Abdulvahap Olgun’la birlikte hem TTO hem de Torbalı büyümeye devam edecek.

        Diğer Yazılar