Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erken seçim tarihinin 24 Haziran açıklanmasının hemen ardından Egeli turizmciler bir panik yaşasa da çabuk atlatarak “Açığımızı yabancı turistle kapatırız” dediler. Peki Yunan adalarına gitmek için binlerce Türk vize almak için uzun kuyruklar oluştururken, sizce yabancı turist Ege’ye, İzmir’e neden gelsin. Avrupa’dan kalkıp hangi umutlarla gelecek ve ne bulacak. Hacivat Karagöz ve kılıç kalkan gösterileri veya Osmanlı kıyafetleri ile mi karşılanacak.

        *

        “Kendi değerlerimizi ön plana çıkarmak ve tanıtımı buna göre yapalım” fikrinden yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun başlattığı tanıtım hamlesi bu yıl daha fazla sonuç verecektir diye düşünüyorum. Ki, bunun işaretlerini 23 Nisan şenliklerinde görmek mümkün.

        Kente yüzlerce turist geldi. Bunda Gaziemir ve Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği uluslararası düzeydeki festivallerin de katkısı büyüktü.

        Özellikle 21’incisi düzenlenen Gaziemir Şenlikleri için konuşan Başkan Halil İbrahim Şenol, “Dünyada tek çocuk bayramı Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’dır. Biz dünya çocuklarını bir araya getirip barış elçileri yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

        *

        Çocuklarımız demişken; toplumdaki yükselen ‘aşı direnci’ tehlikesine iki hafta önce dikkat çekmiştim.

        Anayasa Mahkemesi’nin, “kişilerin aşılanmaya zorlanamaz” şeklindeki kararını emsal gösteren bazı vatandaşların bilerek ya da bilmeyerek “Çocuğum kimyasal madde almasın”, “aşının içinde civa var” veya “aşıda domuz artığı var” şeklindeki gerekçelerle uyguladığı aşı direnci halkı ciddi anlamda tehdit ediyor. Uzmanlar, Türkiye’de yılda 5-10 olan kızamık vakası sayısının bu yıl hızla arttığını söylüyor.

        İzmir Tabip Odası’nın 2 ay önce yaptığı yazılı başvurusuna rağmen Bakanlık’tan önlem alındığı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Umarım alınmıştır. Bu konuda aileler ve özel okulların da önlem alması gerektiğine inanıyorum. Kayıt için ‘aşı şartı’ getirmeyen okula evladınızı göndermeyin. Ki; difteri, hepatit ve çocuk felci gibi ülkemizde tarih olan hastalıklar hortlamasın, çocuklarımız sağlıklı büyüsün.

        Diğer Yazılar