Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        24 Haziran Genel Seçimleri’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 52.38’lik oy oranıyla başkan seçilirken, AK Parti de yüzde 42.56 oranında oy almıştı.

        Benim 30 Haziran Cumartesi günkü yazımda da iddia ettiğim gibi;

        “Erken yerel seçimlerin ekim ayında olması için AK Parti harekete geçiyor” sözlerimin benzerini, BBP lideri Mustafa Destici de önceki gün gündeme taşıdı.

        Tıpkı daha önce MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “genel seçimler erkene alınsın” açıklaması ve sonrasında gerçekleşen 24 Haziran seçimleri gibi Destici’nin sözleri sonrasında da kulisler iyice ısınmaya başladı.

        AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş da 4 partinin anlaşması halinde erken seçimin 4 ya da 11 Kasım’da yapılabileceğini söyledi.

        Amaç; seçimde istediği sonucu alan Cumhur İttifakı’nın “zafer havası” dağılmadan, vatandaş ekonomik sıkıntılarıyla başbaşa kalmadan, yani kışın zor şartları iyice hissedilmeden sandığı milletin önüne getirmek.

        24 Haziran seçimlerinin sonuçları erken yerel seçim ihtimalini de artırıyor;

        - AK Parti, yüzde 42.56’ya oylarının düşmesine rağmen yüzde 52.38’lik oy oranı ile Başkan seçtirdi.

        - MHP, tüm anket firmalarını yanıltarak oylarını katladı, kilit parti oldu.

        - CHP’nin oyları azalmasına rağmen milletvekili sayısı arttı.

        - İYİ Parti, yüzde 10’luk barajı aşarak hem partilerine, hem devlete küskün olan seçmeni kazandı.

        - HDP, CHP sçmeninin desteği ile de olsa TBMM’ye girdi. Onlar da kazandı.

        Kısaca;

        “24 Haziran’da kaybeden olmadı” görüşünün hakim olduğu “Ankara kulisleri”ne göre partiler büyük bir olasılıkla erken yerel seçim konusunda da anlaşma yapacak.

        ************

        İzmir projeleri neden bekletildi

        Son 13 yılda diğer kentlerin yatırımları Ankara'nın jet hızıyla onay vermesi nedeniyle hızla yükselirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin onlarca projesi aylarca imza beklemişti.

        Defalarca yazdığım, "Hükümetin başına bir İzmir milletvekili geçsin, ki sorunları daha iyi bildiği için eğer isterse çözer. İzmirliler Binali Yıldırım için lobi yapsın" çağrımın benzerini o günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yapmıştı.

        Yerel seçimde rakip olarak yarıştığı AK Partili Binali Yıldırım'ın neden Başbakan olması gerektiğini Kocaoğlu şöyle açıklamıştı:

        - Mevcut hükümette en çok tanıdığım ve en çok görüştüğüm isim o.

        - Binali Bey'in Başbakan olması, mutlaka İzmir'in lehine olacaktır.

        - İzmir Milletvekili Binali Bey, bu kentin sorunlarını bilir ve çözümü için de mutlaka destek verecektir, vermek de görevidir.

        Geçen zaman içinde gördük ki, Türkiye'nin son Başbakanı olan Binali Yıldırım'ın bölgeye verdiği destek diğer kentlerin çok gerisinde kaldı. Hükümet Ankara ve İstanbul'un metrolarını bile üstlenirken İzmir'in projelerine aylarca onay vermedi. Seçim öncesi projelerin beklediğini açıklayan Kocaoğlu, "Bir yıldır randevu bile alamıyorum" demişti.

        Sözün özü: Ankara İzmir'in belediye hizmetleri aksasın diye mi baktı.

        Diğer Yazılar