Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        10 Ağustos yaklaşıyor. Bugüne kadar parlamentoda seçilen cumhurbaşkanını bu kez halk seçecek. Adaylardan Başbakan Erdoğan, yurt genelinde alışık olduğu meydan mitingleri ile kampanyasını yürütüyor.

        10’a yakın partinin desteğini alan Ekmeleddin İhsanoğlu, il il geziyor ama meydan yerine salonlarda sivil toplum temsilcileriyle buluşma yolunu seçiyor.

        Selahattin Demirtaş da Doğu illerinin yanı sıra batı illerinde nokta mitinglerin yanı sıra salon toplantıları ile de kendini anlatıyor.

        Sandığa 14 gün kala kamuoyu araştırmaları yapan TÜVAR firmasının 22 ilde 2 bin 225 kişiyle yaptığı ankete göre kararsızlar dağıtıldıktan sonraki Türkiye tablosu şöyle oluşuyor:

        Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 53.58

        Ekmeleddin İhsanoğlu: Yüzde 38.36

        Selahattin Demirtaş: Yüzde 8.06

        *

        Görünen o ki çok önemli bir gelişme olmazsa Başbakan Erdoğan ilk turda Köşk’ün yolunu tutacak.

        Erdoğan sonrası konuşulan Başbakan adayları arasında ismi geçen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın şu sıralarda Ankara kulislerinde öne çıktığı konuşuluyor.

        Bursa lobisinin büyük desteğini alan Arınç’ın bu koltuğa oturması Bursa’nın olduğu kadar, Manisa ve Ege illeri için de iyi olacaktır.

        Mayıs’ın ilk haftasında “Binali Yıldırım’ın başbakan olması için İzmir’in dinamikleri çalışmalı önerim üzerine AK Parti İzmir teşkilatının yaptığı anketten de Binali Yıldırım açık ara önde çıkmıştı.

        Lobi çalışmalarını yapan partililer, ters tepkiden korktukları için Yıldırım ismini çok zikretmekten hep çekindiler. Ta ki İzmir’de yapılan Teşvik Zirvesi’ne kadar.

        *

        Görüştüğüm tüm partililer, “İnancım arttı. Başbakan Erdoğan’ın Binali Yıldırım’ı işaret edeceğine inanıyorum” dedi.

        Kayseri Abdullah Gül, Konya Ahmet Davutoğlu, Bursa Bülent Arınç için lobi faaliyetini artırdı. Yıldırım olmazsa eğer, bu isimler arasında tabi ki Arınç derim.

        Ancak; İzmir’deki sosyal ve siyasi kuruluşların, sivil toplum temsilcilerinin İzmirli bir milletvekili için irade koymalarını engelleyecek bir durum yok.

        Bu nedenle İzmirliler’in harekete geçmesi, lobi çalışması yapanların da temaslarını daha çok artırması gerekir.

        Çünkü, İzmir Başbakan çıkarma şansını yakaladı.

        Çünkü, bu şans tüm EXPO’lardan da önemli.

        Haydi İzmir, şimdi tam sırası...

        Yıldırım’ın arkasında olduğunu göster Türkiye’ye...

        Diğer Yazılar