Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Önce Başbakan Erdoğan’a politikada başdanışmanlık yaparak Avrupa Birliği, Ortadoğu’daki sorunlar, Batı ülkelerindeki ekonomik iflaslar gibi konularda yakın mesai harcadı Ahmet Davutoğlu.

        Ardından uyumlu çalışma Dışişleri Bakanlığı döneminde devam etti.

        Bugün 12. Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayacak olan Recep Tayyip Erdoğan, yeni hükümeti kurmak için de ilk iş olarak Davutoğlu’nu atayacak.

        ***

        Geçmişte birlikte dirsek çürüten, ikili ülke yönetiminde daha agresif bir siyaset tarzı benimser mi bilemem ama, farklı bir siyaset bugünden itibaren başlamıştır.

        Çünkü halkla birlikte yönetim anlayışını Köşk’e taşıyacak olan Erdoğan, aktif ve müdahil cumhurbaşkanı tarzını benimseyeceğini çok önceden açıkladı.

        Bu açıdan devletin zirvesindeki uyum çok önemli.

        Anladığımız kadarıyla, toplumuna, vatandaşına güvenen bir Türkiye Davutoğlu’nun gündemi olacak.

        Geçmişte ekonominin gölgesinde kalan dış politika bu dönemin parlayan yıldızı.

        Türkiye ölçeğini sınırlardan ibaret görmeyen Davutoğlu, Ortadoğu’daki refahın tesis edilmesi ve için Türkiye’nin daha aktif rol üstlenmesi için çalışacak.

        “Çünkü savaşlar sonsuza kadar sürmez. Kargaşının sonlandırılması ve yeni düzenin belirlenme noktasında Türkiye masada olacak” diyecektir Davutoğlu.

        Yani daha aktif bir Türkiye’ye hazırlanın.

        ***

        Dış politikada başarılı olmanın olmazsa olmazı ekonominin rayında gitmesidir.

        Hükümetin iyi politikalarından birinin teşvik sistemi olduğundan bahsetmiştim önceki yazıda. Ki, 6 bölgeli sistemde her ne kadar İzmir gibi gelişmiş kentlerin işadamlarının talepleri olsa da, 3. bölgede yer alan Manisa gibi kentler bu sistem sayesinde gelişmişlik düzeyini artırabilecektir.

        İktidarın başarılı bir ekonomi politikası da şimdiye adar yüzbinlerce kişiyi iş sahibi yapmış KOSGEB sistemidir.

        Girişimci adaylarını önce kurslarla eğiten, ardından 30 bin lirası hibe, 70 bin lira sıfır faizli krediyle destekleyen sistemle onbinlerce küçük işletme kuruldu şimdiye kadar.

        İzmir’de ise tüm odalar, üniversiteler ve belediyelerin desteğini sağlayan Müdür Mustafa Çanakçı’yı da sistemin tanınması ve yaygınlaşmasındaki çabası nedeniyle ayrıca kutluyorum.

        ***

        Ekonomiye sırtını dönerek dış politikada başarılı olunmaz.

        Yeni veya eski Türkiye ..

        Başarısı ülkenin başarısı demek olan yeni başbakan Davutoğlu başarmaya mahkumdur.

        Diğer Yazılar