Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muhtemelen 14 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan milletvekili seçimleri için CHP’de ‘İnce’den bir heyecan var.

        Bunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun olağanüstü kurultayda kendisine rakip olan Muharrem İnce’yi destekleyen parti içi muhalefetle uzlaşma isteğinin de etkisi büyük. Partinin başarısı için yine “kol kırılacak, yen içeride kalacak” hesaplaşmalar seçim sonrasına bırakılacak; CHP tek vücut olarak Genel Seçimler’de mutlak başarıyı hedefleyecek.

        ***

        Buraya kadar her şey güzel. Ancak her CHP’linin gönlünde bir vekillik yattığını unutmayalım. Ayrıca koltuk için “soldan sağa ve sağdan sola” planjon yapanları da eklersek aday adaylığı listesi oldukça kabarır.

        26 vekilden 13’ünü almasına, 11’ini AK Parti’ye 2’sini MHP’ye kaptırmasına rağmen “İzmir benim kalem” diyebilen CHP’nin aday listelerinde büyük değişim yaşanacaktır.

        Özellikle de 1. Seçim Bölgesi’nde.

        İthal vekillerden Güldal Mumcu ve Rıza Türmen bu kez aday gösterilmeyecektir.

        Erdal Aksünger dışındaki Oğuz Oyan, Musa Çam ve Hülya Güven’in de yerinin garanti olmadığı kulislerde konuşuluyor.

        2. Seçim Bölgesi’ne gelince;

        Genel Merkez, kent üzerinde bir denge politikası yürüterek Aziz Kocaoğlu- Alaattin Yüksel hakimiyetine karşı Mehmet Ali Susam ve Aytun Çıray’ı da sahaya sürdü.

        Parti Meclisi’ne giren Yüksel, Susam ve Çıray, listeleriyle sürecin belirleyeni olmaya çalışacak. Burada Mustafa Balbay, Birgül Ayman Güler, Rahmi Aşkın Türeli ve Mustafa Moroğlu’ndan en az üçü de ön sıralarda aday gösterilmeyecek.

        Yani bu dönem üçü emekli aylığıyla yetinecek.

        ***

        Bu arada projelerin ağır-aksak ilerlediğini belirten bazı ilçe belediye başkanları Büyükşehir Belediyesi’ni kapalı kapılar arkasında eleştirmeye başladı.

        Yakında bu ses daha bir gür çıkacaktır. Bu durum geçmişte önce 8 ilçe belediye başkanıyla başlayan, sonra 14’e çıkan “Mangal” isyanını hatırlattı bana.

        Gerçi henüz erken. Mangal mevsimi gelir de isyan ateşi yanmaya bir başlarsa çevresine toplanan mutlaka çok olur..

        Kocaoğlu ile ters düşen “Mangalcı başkanların çoğu şimdi yok” diyebilirsiniz. Ama siyaset uzun soluklu bir maratondur. Rövanşı almak isteyen birçok kişinin pusuda gün saydığını unutmayalım.

        Dolayısıyla İzmir’deki yarışta Gürsel Tekin etkisi ile Baykal ve Sav grubunu da hesaba katmak gerir.

        Eski ilçe belediye başkanları Cevat Durak, Ercan Tatı, Kamil Okyay Sındır, Selçuk Karaosmanoğlu, İsmail Uygur, H. Vefa Ülgür, eski il başkanları Tacettin Bayır, Rıfat Nalbantoğlu, Kemal Karataş, gazeteciler Uğur Dündar, Ertuğrul Özkök, Yılmaz Özdil, sivil toplum kuruluşu temsilcileri Hasan Küçükkurt, Ender Yorgancılar; hatta CHP’den ayrılıp DSP’den aday olan Hakan Tartan, Hüseyin Aslan ve İzmir’e yakıştırılan bazı ithal vekiller kulislerde şimdiden konuşulmaya başlandı bile.

        Diğer Yazılar