Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu maçın son 5 dakikalık bölümü karşılaşmayı en güzel tarif eden dakikalar oldu. Bursa bu ligin en çok gol atan takımı. Bu başarıları da tesadüf değil. Bu maç öncesindeki genel bakış açısı da Bursa’nın etkili bir performans ortaya koyabileceği yönündeydi. Tek eksikleri Volkan’ı da bir kenara koyarsak takım halinde oldukça hazır bir şekilde İstanbul’a geldiler.

        Beşiktaş rakibinin bu özelliklerini bilerek çok iyi hazırlanmış. Bursaspor gibi topa sahip olabilen, pas yapabilen ve iyi kontratağa çıkan bir ekibi iyi kontrol etti. Özellikle oyunun ilk yarısında yediği golü çıkartırsak büyük bir oyun hakimiyeti var. Topa sahip oldu, pas yaptı, pozisyonlar buldu. Bursaspor kalecisi Harun, ilk yarıda Beşiktaş’ın üstünlük kurmasını birazcık öteledi. Fakat oyun hakimiyeti Beşiktaş’ındı. Oyun hakimiyetinin yanında şu da çok önemli; Bursaspor gibi etkili atağa çıkan bir takımı doğru zamanlamalarla ve yerinde müdahalelerle engelledi. Orta alan Beşiktaş’ın başarısının anahtarı. Atiba-Veli-Sosa üçlüsü birlikte oynadıklarında Beşiktaş oyun hakimiyetini hiçbir rakibe vermiyor. Hem dönen toplarda hem ikili mücadelelerde hem de atak geliştirirken çok doğru işler yapıyorlar. Zamanlamaları iyi, pozisyon bilgileri çok iyi. Maçın dengesini Beşiktaş bu oyuncularla hep elinde tuttu. Oğuzhan ve Frei gibi iki etkili oyuncunun hücum bölgesinde yarattıkları dinamizm ile de Beşiktaş skor anlamında oyunu çözdü. Bu arada yenen 2. golün muhasebesini bir kenara bırakıyorum. Çünkü maalesef bu konu Beşiktaş’ın hala çözemediği savunma sıkıntısının klasik bir tekrarı. Allah’tan hücum bölgesinde de bu kadar etkili oyunculara sahip olduğu için bu problemleri telafi edebiliyor.

        Hücum bölgesinin 3 tane assolisti var. Birisi Demba Ba, diğeri Sosa, bir diğeri de Gökhan Töre. Bunlar hem topu çok iyi kullanan oyuncular hem de oyun zekaları çok yüksek. Hem oyun kuruyor hem oyun çözüyor hem de skoru değiştirebiliyorlar. Demba Ba varsa golde sorun yok. Geldiği günden beri Beşiktaş’ın kimyasını değiştirdi. Sosa dün oyun içerisinde hep olmaya çalıştı.

        Fakat dün akşamın en büyük yıldızı kuşkusuz Gökhan Töre’ydi. Bir kere çok yetenekli. Ama daha önemli bir özelliği var. Futbol karakteri çok yüksek. Sorumluluk almaktan, riske girmekten çekinmiyor. Dün akşam ilk golde yaptığı asisti bir kenara koyalım. Fakat son 5 dakika içerisinde yaptığı işlerin de altını kesinlikle çizmek gerekiyor. İkinci golde aldığı inisiyatif ve muhteşem vuruş sonrasında 3. golde zeka dolu asistle Kerim Frei’ı topla buluşturup penaltıyı hazırladı... Müthişti.

        DURDURULAMAZLAR

        Hücum bölgesinde Sosa, Ba, Olcay, Gökhan, Kerim ve Oğuzhan’ın yaratıcılıkları ve bireysel etkinlikleri çok yüksek. Birlikte oynayabilmeyi başardıkları zaman kontrol edilebilmeleri kolay değil.

        DENGE FARKI

        Maçın dengesini Beşiktaş hep elinde tuttu. Elinde tuttuğu bu tempoyu Kerim Frei-Olcay ve akabinde Veli-Oğuzhan değişiklikleriyle etkili hücum organizasyonları haline getirdi.

        Diğer Yazılar