Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAZI maçları özel oynamak gerekir. Beşiktaş bu maçı, kendi adına çok doğru oynadı. Oyunu kontrol altında tutarak kendi düşündüğü şekilde organize etti. Oyunu ikinci bölgede kabul ederken, hem zamanlaması hem de oyuncuların düşünülen taktiği uygulama şekli çok başarılı oldu. Oyunun ilk yarısını Liverpool’la beraber dengede götürdü. Maçın başlarında verdiği bir pozisyon dışında kalesinde sıkıntı yaşamadı.

        Liverpool’un maça başlarken ön tarafta tercih ettiği oyuncular, bire birde çok etkili oyuncular Coutinho, Lallana, İbe, Sturridge topla buluşup ve döndükleri anda her takım için büyük sıkıntı yaratabilecek kalitedeler. Beşiktaş maçın genelinde sağ kanatta oynayan İbe dışında diğerlerini iyi kontrol etti. Burada Veli’nin, Atiba’nın ve Ersan’ın çok başarılı müdahaleleri oldu. Fakat sağ kanatta oynayan İbe’yi kapatmak ve durdurmak mümkün olmadı. O kanadı çok zorladı. Aslında İbe bu maç itibarıyla Liverpool’un en etkili oyuncusuydu. 84. dakikaya kadar Motta’ya rağmen o kanatta durumu iyi idare ettik. Ama maalesef çekirgenin sıçrama hesabı yine Motta’nın bu oyuncuyu markajından kaçırıp pozisyon vermesiyle, arkasından da hatasını telafi etmek isterken rakibine yaptığı penaltıyla maçı Liverpool’a verdik. “Verdik” diyoruz çünkü pozisyonu açıklamak açısından en doğru kelime bu...

        Bir takım düşünün bütün maçı rakibine verdiği iki pozisyon dışında çok doğru oynuyor. Müthiş bir mücadele gösteriyor. Her şey bu dakikaya kadar iyi gidiyor ama yapılan böyle basit bir hata maçı bambaşka bir noktaya götürüyor. Beşiktaş bu maç için hakikaten üzülebilir. Demba Ba, Olcay ve Veli’nin kafası ile yakalanan çok net pozisyonlar var. Bu tür maçlarda bunları gol yapmak gerekiyor. Ki oluşabilecek bu tür hataları telafi edebilecek şansınız olsun. Maçın içerisinde Beşiktaş adına çok iyi oynayan bazı oyuncular var. Bunlar Gökhan Töre, Demba Ba, Serdar, Atiba, Ersan... Dün bu isimler, herkesten daha fazla taşın altına eline soktular.

        BU İŞ İSTANBUL’A KALDI

        Son dakikalarda gelen golle yenilmiş olsa da Beşiktaş’ın, Liverpool deplasmanından 1-0 sonuçla dönmesi iyi neticedir. Kartal turu elinden kaçırmadı. Bu işe İstanbul’da kesinlikle ortak...

        POZİSYON VERMEDEN...

        Her şeye rağmen Beşiktaş’ın kontrolünde tuttuğu, çok fırsat vermeden götürebildiği maçı son dakikalarda basit pozisyonla elinden kaçırmış olmasına üzüldük.

        Diğer Yazılar