Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş’ın son haftalardaki maç periyodu şu şekilde: Lig, Türkiye Kupası, lig, Avrupa Ligi, lig, Avrupa Ligi, lig... Hiç kolay bir süreç değil. Türkiye Kupası, Avrupa Ligi ve Süper Lig maçları peş peşe. Hepsi de hedefli maçlar. Bir de bunun üzerine seyahat ve deplasman şartları eklenince tablo daha zorlaşıyor.

        Bu durumun bu şekilde olacağını Beşiktaş taraftarı, oyuncusu ve futbolcusu devre arası süresince çok iyi biliyordu. O yüzdendir ki birkaç sezondur yaşanan aynı fotoğrafların tekrar etmemesi için kadroya takviye yapılması düşünüldü. Yapıldı da... Dünkü maçın zor olacağının herkes farkındaydı. Bilic’in kararlarına bakınca bu maçın gerçekten farkında mıydı, değil miydi? Anlamak kolay değil. Yapılan rotasyona bakılınca Demba Ba mecburiyetten; Pedro, Töre ve Atiba da Bilic tercihinden 11’de yer almadılar. Yerlerine oynayan isimler; Necip, Pektemek, Oğuzhan ve Kerim... Tercih edilen oyuncular içinde bir tane bile devre arasında transfer edilmiş oyuncu yok. Yani yine kaliteyi arttırabilecek bir tane oyuncu bile devre arasında transfer edilemedi. Dostlar alışverişte görsün transferleri gerçekleştirildi.

        Maça gelince Beşiktaş için kötü bir akşamdı. Şunu Beşiktaş’ın ve Bilic’in iyi bilmesi lazım. Bilic, bu kadroda başarı yaşayan 11’i hiçbir şekilde değiştirmemeli. Çünkü alternatif gibi görünen isimler süreci sırtlayabilecek oyuncular değil. Rotasyonlar yapılmalı. Ama tercihlerde hatalar yapılmamalı. Eskişehir, bir farkla kazanırken çok daha fazla pozisyon da üretti. Cenk’in gol dışındaki müthiş performansı olmasa skor daha sıkıntılı olabilirdi. Eskişehir, kendi oyun düzeninin çok üstündeydi. Defans ve orta alan bloğu sisteminden şaşmadı. Beşiktaş’ın rakip arkasına inmemesi, orta yapamaması, ceza alanına top indirememesi, Eskişehir’in başarılı olduğunu gösterdi. Maç tamamen Beşiktaş’ın denemeye çalıştığı, Eskişehir’in ise savunma yapmaya çalışarak götürdüğü bir görüntüdeydi. Fakat Eskişehir kendi alanında oynamasına rağmen Beşiktaş’a pozisyon vermedi. Kontratak organizasyonlarını çok etkili şekilde yapamadı fakat az da olsa geldiği bölümlerde ve duran toplarda küçümsenmeyecek kadar da pozisyonlar yakaladı. Tüm bunların yanında Bilic de Beşiktaş’taki şu gerçeğin farkında olmalı. Beşiktaş’ın yarıştığı tüm kulvarlar içinde en önemlisi Süper Lig’dir. Beşiktaş’ın sonuna kadar gidebileceği ve kazandığında büyük bir sıçrama gerçekleştireceği yer Süper Lig şampiyonluğudur. Bunun farkında olmadan yapılan bu tür oyuncu rotasyonları ve tercihleri sonucu kaybedilebilecek bir şampiyonluk, yalnızca Beşiktaş’a bu kupayı değil, Bilic’e de Beşiktaş Teknik Direktörlüğü’nü kaybettirir.

        KAYIP İSİMLER

        Beşiktaş’ın bazı oyuncuları performanslarının çok gerisindeydi Sosa, Kerim, Oğuzhan, Olcay, Pektemek işin yaratıcılık bölümünde çok verimsizdiler. Pektemek kalabalık defans arasında kayboldu.

        BA ŞANSSIZLIĞI

        Beşiktaş maç öncesi hiç beklenmedik bir olay yaşadı. Isınmak için sahaya çıkan Demba Ba’nın sakatlanması, Beşiktaş’ın da karşılaşmanın da kaderini etkiledi.

        Diğer Yazılar