Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BALIKESİRSPOR’UN, ligde kalabilmesi, pamuk ipliğine bağlı... Bir yandan da ‘Acaba bir mucize yaratabilir miyim’ ümidini az da olsa taşıyor. Yani durumu çok kırılgan. Kadro yapısı, Beşiktaş’la karşılaştırıldığında mukayese kabul etmeyecek kadar eksik.

        Beşiktaş, Liverpool gibi bir dünya devine karşı müthiş bir resital ortaya koymuş. Rakibini Avrupa’nın dışına itmiş. Hem de 120 dakika bu temponun içerisinde yer almış.

        Beşiktaş için bu kadar yüksek bir tempodan sonra ligin en sonunda yer alan bir rakibe karşı aynı motivasyonda oynamak kolay değil. Balıkesir takımı, kendi kaderini aşağı yukarı bilse de bu maçı büyük şans olarak görüyordu. Tabelayı veya geçmişi bir kenara koysak bile Balıkesirli oyuncular için Beşiktaş maçı büyük bir vitrin... Nitekim de hem kulüplerinin durumu hem de kendi pozisyonları için bu maçı motivasyon olarak çok üst seviyede tuttular. İyi direndiler. Azımsanmayacak kadar pozisyonlar da buldular.

        Beşiktaş açısından bu kadar üst seviye ve yorucu bir maç oynadıktan sonra bu maça Balıkesir kadar yüksek motivasyonla gelmeyebileceği düşünülebilirdi. Ama öyle olmadı. Beşiktaş ideal 11 ile, aynı istek ve arzuyla Ankara’da Balıkesir karşısındaydı. Maçı tempo olarak elinde tuttu. Rakibini baskı altına aldı, goller buldu... Gollerin daha fazlası pozisyonlar da üretti. Ama rakibine diz çökertecek 2 farkı yakalayamadı. Bunu yapamadığı için de Balıkesir maça ortak olma ümidini hiç kaybetmedi. Özellikle Beşiktaş’ın 120 dakikalık Liverpool maçına bağlı yorgunluğundan ötürü son dakikada temposu düştü. Rakibine baskı yapan, ikinci topları kazanan, alan daraltan Beşiktaş yerine, maçı 80. dakikada bitiren bir Beşiktaş vardı. Bu erken sonun faturası da ağır oldu. Balıkesir beraberlik golünü yakaladıktan sonra maçı da kazanabilirdi. Kontradan ciddi pozisyonlar üretti. Vargas’ın direkten dönen frikiğine teşekkür etmek gerekiyor. Bu tür maçlar aslında çok bilindik maçlardır. Avrupa kupasında yüksek tempoda oynanan ve başarı kazanılan maçlardan sonrası her zaman zor olur. Ligin en son sırasında yer alan takımlara karşı oynanan maçlar konsantrasyon açısından her zaman zor olur. Bunu futbolcular da teknik adamlar da yöneticiler de bilir. Defalarca ve defalarca bu tür maçlar öncesinde bunlar kendi aralarında söylenir, tekrar edilir ve ikaz edilir ama maalesef dün akşamki gibi tarih bir kez daha tekerrür eder.

        OPARE’NİN KATKISI

        Sonuca rağmen Opare’nin görüntüsü, heyecanı ve oyuna yaptığı katkı çok olumluydu. Beşiktaş’a çok kısa sürede çok değerli bir katkı sağladı. Çabuk ve dinamik bir oyuncu. Sağ ayağını etkili kullanan bir isim olarak soldan içeri girdiğinde ne kadar etkili olacağını gördük.

        MAÇ 90 DAKİKA

        Beşiktaş’ın 80. dakikaya kadar ayakta kalabilmesi Liverpool maçı sonrası aynı motivasyonla sahada olması güzel ama yakaladığın pozisyonları da değerlendirmek gerek. Bir de maçın 90 dakika olduğunu unutmamak futbolun olmazsa olmazıdır.

        Diğer Yazılar