Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEŞİKTAŞ her kulvarda büyük bir mücadelenin içerisinde... Saha mücadelesinin yanında fiziki şartlardan dolayı üstüne konan yorgunlukları da ekleyince süreç daha da zor hale geliyor. Beşiktaş; sürekli seyahat, deplasman süreci içerisinde yer alırken; üstüne bir de kazanma ve başarılı olma stresini ekleyince işler rakiplerine oranla daha zorlaşıyor. Tüm bunlara rağmen ortaya çıkan tablo, alkışlanacak seviyede. Bazen oyun anlamında, tempo anlamında, kaybedilen puanlar anlamında sıkıntılı anlar yaşansa da işin final bölümünde gelinen nokta oldukça başarılı.

        Ben her zaman oyundan ziyade kazanmanın esas olduğuna inanırım. Çünkü büyük takım demek; kazanmak demektir. Beşiktaş ikinci yarıyla beraber tempo olarak ilk yarıdaki temposunu bulamamış olabilir. Oyun olarak göze hoş gelen şekilde oynamamış da olabilir. Skor üretme anlamında bazı maçlarda eksik kalmış da olabilir. Ama tüm bu dönemi yaşarken, Beşiktaş olmazsa olmaz diye düşündüğümüz “kazanmak” işlevini yerine getirdi.

        Kötü oynarken veya iyi oynamadan da olsa kazanabilmenin ne kadar değerli olduğunu bu hafta çok net gördük. Kazanmak sizi hedefte tutar. Kazanmak sizi güven altına alır. Kazanmak rakiplerinizi baskı altına sokar. Ve kazanmak yeni fırsatları önünüze çıkarır.

        Beşiktaş, Erciyes maçına tüm bu faktörleri cebine koyarak geldi. Beklediği fırsat da dünkü G.Saray maçından sonra çıktı karşısına... Yeniden lider olabilmenin motivasyonuyla dün tüm sıkıntılarını kenara atmış, bunun kendisinin hakkı olduğuna inanan bir takım olarak sahada çok güzel işler yaptı.

        Bazen yaşanan bu sıkıntılar, bazı mecburiyetleri de ortaya çıkartabilir. Sakatlıklar, cezalı oyuncuların durumu teknik direktörleri farklı seçimlere yönlendirir. Erciyes karşısındaki Demba Ba ve Mustafa Pektemek’le iki santrforla oynama mecburiyeti de bu şekilde ortaya çıktı. Ama gördük ki, bu mecburiyet futbol adına güzel bir sonuç verdi. Önde yalnız kalan Demba Ba etkinliğini artırırken, daha çok adamla ceza sahasında olan Beşiktaş’a da farklı bir nefes getirdi. Beşiktaş’ın kuşkusuz bu sezonki en büyük yıldızı Gökhan Töre... Temposundan ve azminden hiçbir şey kaybetmedi. Bilakis üzerine inisiyatif alan lider oyuncu vasfını da ilave etti. Yaptığı işler mükemmel, hem kendisi oynuyor hem de Beşiktaş’ı yönlendiriyor. Genel sıkıntı sahada yalnız kalmasıydı. Bu maçta Demba Ba da, Olcay da, Pektemek de vites yükselterek dünkü fotoğrafın altına imza attılar. Tüm oyuncuların iyi oynadığını görmek memnuniyet verici. İnanmışlık tekrar takım karakterine geri döndü.

        NECİP BÜYÜYOR

        Sezon başında bazı maçlarda çok hırpalandı ve yıprandı. Bugün (dün) geriye dönüşünü alkışlamak gerek. Sorumluluk alan, fizik olarak kendisini toparlamış görüntüsünün yanına, geriden oyun kurucu özelliğini ilave etti. Sivas’ta Atiba’ya attığı gol pasından sonra dün Demba Ba’ya Olcay’ın golünde attığı pas, skora da büyük katkı sağladı.

        OLCAY’IN DÖNÜŞÜ

        Olcay kazandırdığı penaltı ve attığı golle “Ben buradayım” dedi. Son haftalardaki kötü görüntüsünü dünkü oyunu ile tamamen unutturdu.

        Diğer Yazılar