Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ligin boyu kısaldıkça heyecan tavan yapıyor. Her takım hem kendi maçını düşünürken, hem de diğer rakiplerinin baskısını hissediyor. Ligin altı da böyle üstü de...

        Bu gerginlik ve baskı özellikle şampiyonluk yolunda her zaman en büyük rakiplerden biri haline geliyor. Beşiktaş ve Kardemir Karabük’ü kağıt üstünde yan yana yazıp ‘kim kazanır’ diye sorsak açık ara herkes ‘Beşiktaş’ der. Bu da son derece doğal.

        Beşiktaş, Karabük’e oranla çok daha kaliteli ve yetenekli bir takıma sahip. Bu farkını da son dakikalarda da olsa ortaya koydu.

        Şunu, bu tür süreçleri yaşarken çok net biliyoruz; bir farklı skorlar her zaman risk taşır. Hele karşınızdaki rakip can derdindeyse, bu risk daha da artar. Çünkü şunu hepimiz iyi biliyoruz; düşme hattındaki takımlar ligin son haftalarında her zaman kağıt üstünde yazılı olan performanslarının çok çok üzerine çıkar. Karabük de öyle yaptı. Maçta geriye düşmesine rağmen müthiş bir direnç gösterdi. Bu direnci maçın son dakikalarına kadar da taşıdı.

        Karabük’ün bu mücadelesini anlayışla karşılıyoruz. Fakat Beşiktaş’la ilgili bazen anlayamadığımız işler ortaya çıkıyor. Karabük risk alıp sürekli Beşiktaş’ı zorlamaya çalışıyor. Orta alanda ve arkada zafiyetleri de beraberinde ortaya çıkıyor. Bunlardan Beşiktaş’ın doğal olarak faydalanması gerekirdi.

        Kadroya baktığımızda Gökhan Töre var, Sosa var, Demba Ba var, Mustafa Pektemek var, bu kadar etkili forvet oyuncularının olduğu yerde bir de skor avantajını cebine koyduysan, maçı daha önce koparmak gerekir. Beşiktaş bu inisiyatifini kullanmadı. Kullanmadığı için de başına iş aldı. Maçın son dakikasına kadar da öldü öldü dirildi. Burada yine inisiyatif alan oyuncu Sosa oldu.

        Çünkü Demba Ba maalesef hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor. Gökhan Töre de bu maçın içerisinde istediği gibi olmayınca, Beşiktaş ön tarafta etkinlik anlamında zayıf kaldı.

        Sosa’nın muhteşem asisti ve Cenk Tosun’un şapka çıkartılacak golüyle Beşiktaş, Karabük’ten altın madeni çıkarttı, tüm bu söylediklerimizi kenara attı.

        Bunları elbette futbolun içerisinde ‘var’ kabul ediyoruz. Şampiyonluk yarışı için atılan her adımda oyun bir şekilde kenarda kalıyor. Önemli olan öyle veya böyle kazanmak. Bunu başarabiliyorsan sorun yok. Ama bu ‘sorun yok’ kelimesi yalnızca kalp hastası olmayanlar için geçerli.

        GÜNAY DEVLEŞİYOR

        Günay her hafta kalede biraz daha büyüyor. ‘Her şerde bir hayır aramak gerekir’ lafı onun için tam yerine oturuyor. İki kalecinin talihsiz sakatlığı Beşiktaş’a müthiş bir yetenek kazandırdı.

        GOLCÜ BÖYLE OLUR

        Golcü olmak başka bir şey... Takımın emeğini kazanca dönüştüren kişilerdir golcüler. Dün akşam da Cenk harika bir işe imza attı.

        Diğer Yazılar