Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BU harika galibiyetin birçok şifresi vardı. Bunlardan birincisi; sakin ve dengeli oyun... Oyunun ilk bölümünde risk almadan, maçın temposunu çok yükseltmeden ama rakibin de yükseltmesine izin vermeden kontrollü oynamak. Oyunun ilk yarısında Beşiktaş bunu önceden planladığı gibi gerçekleştirdi. Oyunda sakin kaldı. Orta alanı iyi kapattı. Kanatları bloke etti. İlk yarıda Özer’in yakaladığı bir pozisyon dışında da hemen hemen hiç risk yaşamadı.

        İkincisi; kendi taktik hamlelerini ve oyuncu değişikliklerini doğru yaptı... Demba Ba değişikliğinin zamanlaması süperdi. Gelen golle beraber Kartal, oyunun dengesini tamamen eline aldı. Özellikle orta alan oyuncuları Atiba, Tolgay ve Sosa olağanüstü işler yaptı. Hem işin defansif tarafını ayakta tuttular hem de karşı ataklarda pozisyon olarak çok üretkendiler. Oyunun bu bölümünde skorun buralarda kalmasının tek sebebi Trabzonspor kalecisi Hakan’ın bireysel çabası oldu. Yoksa iş Beşiktaş adına çok daha önce kopabilirdi.

        Üçüncüsü; rakibinin risk almasından dolayı boş bıraktığı arka alanları doğru kullanmak... Beşiktaş bunu da çok iyi yaptı. Sosa’nın ve Tolgay’ın liderliğinde oyunu istediği gibi yönlendirdi. Çabuk çıktı, etkili şekilde oyunun yönünü değiştirdi ve bir deplasmanda ‘ancak bu kadar yakalanır’ denebilecek ölçüde gol pozisyonları üretti. Töre’yle, Tolga’yla, Sosa’yla, Atınç’la, Demba Ba’yla yakalanan çok net pozisyonlar var. Bunlar golle neticelenmese de icraat olarak çok güzel organizasyonlardı.

        Dördüncüsü; Trabzonspor’un kanatlarını kırmak... Trabzonspor elindeki oyuncularıyla iki kanadı da iyi kullanabilen bir takım. Fakat Beşiktaş bu bölgede de bire bir adam markajı ve takibiyle maçın başından itibaren kanatları etkisiz hale getirdi. Burada Opare, Olcay, Motta, Töre ve dönem dönem de Pektemek işin defans tarafında önemli sorumluluklar aldı. Mücadeleleriyle ayakta kaldılar ve başarılı oldular. Rakiplerini de kendi silahlarıyla kanatlardan vurdular.

        Şampiyonluk yolunda final maçları böyle ve ancak bu kadar güzel oynanır. Sakin kalmak, güvenli olmak, ayakta kalmak, asla vazgeçmemek ve çok istemek... Beşiktaş bunların hepsini çok açık bir şekilde, herkesin anlayabileceği dilde ortaya koydu. Bu maçtan sonra şunu artık herkese kendi diliyle söylemeye devam ediyor: 4. yıldız değil, gerçek yıldız Beşiktaş geliyor...

        MAESTRO TOLGAY...

        Galibiyette başrolü olan çok oyuncu var ama Tolgay bu maçta zirve yaptı. Geldiği günden beri iyi işlere imza attı. Ama Trabzonspor karşısında sahanın en iyisiydi.

        ÇAKIR’A YAKIŞMADI!

        Sivok ve Ersan’ın pozisyonlarında çok açık penaltıları ve kırmızı kartla cezalandırılabilecek sertlikleri görmemek, Cüneyt Hoca’ya yakışmadı.

        Diğer Yazılar