Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAZI maçları yorumlamak, havanda su dövmeye benziyor. İş ortada... Aslında bu maç için çok fazla söylenecek bir şey yok. Bir takım düşünün, maçı ilk dakikadan itibaren eline alacak, 90 dakika istediği gibi oynayacak ama sonuç alamayacak... Bir boksörün, rakibini tüm maç boyunca köşeye sıkıştırıp, dayak attıktan sonra nakavt edememesi gibi bir şey bu.

        İlk yarı gol erken geldi. Oyun üstünlüğünü de ele aldı Beşiktaş. Aldıktan sonra da yine çok pozisyonu var. Beşiktaş, 2 farkı yakalayamadı. İlk yarının sonlarına doğru da yediği golle, rakibi maça tekrar ortak etti.

        Fakat 2. yarı başka bir şey... Kendi 6 pasın içinde hapsettiği G.Antep’i, müthiş hırpaladı. Denenebilecek her şeyi de denedi. Kanatları da kullandı, ortalar da yaptı, merkezi de kullandı, verkaçlarla ve çalımlarla gitmeye çalıştı, şutu denedi, yüksek toplarda karambol aradı... Bir rakibi açmak için ne yapılması gerekiyorsa, hepsini yaptı ama golü yapamadı... Gelmeyen gol, Antep’in direncini artırdı. Olcay’la, Demba Ba’yla, Töre’yle, Sosa’yla, Atiba’yla, Ersan’la, Tolgay’la, Serdar’la pozisyonlar buldu. Gol pozisyonuna girmeyen tek isim kaleci Günay. O da kalesini bırakamadığı için bu işin içinde yer alamadı. Bu kadar emeğin karşılığnda kazanamamak kötü. Oyunculara söyleyecek bir şey yok.

        Teknik direktörler, soyunma odasında oyuncularına, “Siz elinizden ne geliyorsa ortaya koyun, skor sonra” derler... Beşiktaş’ın bütün oyuncuları, sahaya isteklerini, arzularını, motivasyonlarını ve yüreklerini koydular. Ama dün için yetmedi. Çünkü, futbolun tek gerçeği var... O da gol ve kazanmak.

        Şampiyonluk yolunda, iyi oyundan ziyade her zaman, final bölümünde skor başrolü alır. Dün akşam Beşiktaş, takım olarak yalnızca iyi oyun tarafında kaldı. Bu güzel oyunu galibiyetle taçlandırabilse, muhteşem bir akşama imza atacaktı. Ama bu şekilde bitmiş olması, büyük bir üzüntüyü de beraberinde getirdi. Çünkü Beşiktaş, kazanmak için bir çok hamle yaptı. İki santraforu Pektemek ve Cenk’i oyuna alarak, 3 santraforla tüm kozlarını ortaya koydu. Hatta stoperini bile çıkartıp, orta alana takviye yapmayı düşündü. Bunlar, icra anlamında doğru hamlelerdi ama maalesef sadece hamle olarak kaldı.

        Tabii futbol, enteresan bir oyun. Bu kadar iyi oyuna ve pozisyona rağmen, Erdem’in oyunun son saniyesindeki pozisyonunun gol olmaması da Beşiktaş’ın ufak bile olsa bir tesellisi oldu.

        GOL İÇİN HER ŞEYİ YAPTI

        Coşku, istek, kazanma azmi ve inanmışlık, skor için yeterli olmasa da dün akşam için sahadaydı.

        POZİSYONLARI DEĞERLENDİREMEDİ

        Bu kadar pozisyona girip ve bu kadar verimli oynayıp bunları gole çevirememek, Beşiktaş’ı üzdü.

        Diğer Yazılar