Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        LIGDE her zaman futbolda final bölümü çok önemlidir. Aslında yalnızca ligde de değil. Hangi işi yaparsanız yapın nasıl bitirdiğiniz değerlendirilir. Bu bölümlerde iradesi yüksek, ayakta kalabilen, kırılmayan oyunculara ve takımlara ihtiyaç duyulur. Beşiktaş son 3 haftada maalesef yine ayakta kalamadı. Konya maçına gelene kadar 2 maçta kaybedilen puanlar, oyuncuları bu işin dışına itmişti. Bunu maç içerisindeki performanslarında ve davranışlarında çok net gördük. Açılan puan farkına rağmen bu maç öncesinde matematiksel olarak devam eden şansı, Beşiktaş şans olarak görmemiş. Maalesef oyuncular bu işi kafalarında bitirmişler. Kaybettiklerini ve bu işi çeviremeyeceklerini düşünmüş olacaklar ki Konya karşısında oynayan değil, oynar gibi yapmaya çalışan oyuncular gördük. Vücutları sahadaydı ama kafalarını ve iradelerini Ankara’ya getirmediklerini gördük.

        Futbol her zaman mücadele ister, yürek ister ama en önemlisi irade ister. İradesi bu kadar kolay kırılan takımların başarılı olduğu futbol tarihinde görülmemiştir.

        Beşiktaş büyük takımdır. Hedefleri her zaman büyük olmalıdır. Mazeretleri sürekli çantasında taşıyıp, bunları futbol takımına ve kamuoyuna her defasında sunmaya çalışanların Beşiktaş’ı getirdiği son nokta da budur.

        Futbolun içerisinde başarı görmüş, bu işin tecrübesine sahip olan insanların her defasında yaptığı bazı ikazlar var. Oyunculara ve teknik adamınıza mazeret oluşturabilecek boşlukları yaratmayın. Onlara her başarısızlıkta sarılacakları bir zafiyet noktası oluşturmayın. Büyük takımlar, başarısızlıklarına mazeret yaratmak adına kamuoyuna sezon içerisinde sürekli bir psikolojik empoze ortamı oluşturmazlar. Takımlarını ve kulüplerini bu ortam içerisinde yaşatmazlar. Bu ortamın oyuncuları ve teknik kadroyu getirdiği noktayı Konya karşısında üzülerek ve büyük bir hayal kırıklığı içerisinde seyrettik. Şampiyonluğu bir kenara bırakın Şampiyonlar Ligi’nin bile farkında olmayan bir takım izledik.

        Bütün senenin finalini bu şekilde yapmak, büyük takımların yapacağı işler değildir. Beşiktaş’ı başarıların değil hedefsizliklerin, mazeretlerin takımı haline getiren irade işte bu. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz...

        GÜNAY’A YAKIŞMADI

        Şans aldığı bütün maçlarda ciddi anlamda çok başarılı işlere imza atan Günay’ın kornerden yediği gol, can sıktı.

        BU BEDEL ÇOK AĞIR OLDU

        Bu maçı bu kadar gönülsüz ve iradesiz oynamak Beşiktaş’a çok büyük bir bedel ödetti.

        Diğer Yazılar