Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş’ın hücum tarafı ve forvet hattı su götürmez bir şekilde bu ligin en etkili hücum hattı dersek abartmış olmayız. Sadece varolan bir gerçeğin altını çizmiş oluruz. Maçın ilk dakikasından itibaren bunun böyle olduğunu ve böyle olacağını da bu bölgede oynayan oyuncular çok net bir şekilde ifade ettiler. Yaratıcılıklarıyla, oyun zekalarıyla, bireysel yetenekleriyle peş peşe pozisyonlar ürettiler. Oğuzhan, Olcay, Quaresma, Gökhan Töre, Cenk Tosun dün akşam maça başlayanlar olarak bunları yaparken, bir de Sosa’yı ve Gomez’i de bu işin içerisine sokarsak Beşiktaş’ın bu bölgede ne kadar etkili olabileceğini bir kez daha söylememize gerek kalmaz. Esas merak edilen taraf Beşiktaş’ın yeni savunma bloğu ve Veli’nin olmaması dolayısıyla orta alanın savunma tarafıydı. ‘İlk maçtı’, ‘Yeni oyunculardı’, ‘Sakatlıklardan dolayı eksikler vardı’, mazeretlerini bu maç için elbette kullanabiliriz. Ama özellikle ilk yarının bazı bölümlerinde orta alandaki boş alanlar ve defans arkasına atılan toplardaki savunma eksiklikleri Beşiktaş’ın bu bölgelerde biraz daha mesafe almasını gerektiriyor. Ve şu açık bir gerçek; Beşiktaş bu ligin en çok pozisyon üreten ve gol atan takımlarından biri olacak. Yeter ki arka tarafında ve takım savunmasında geçmişte yaşadığı sıkıntıları, bu sezon içerisinde yaşamasın.

        Şenol hoca bunları bilen ve gören bir teknik adam olarak, ikinci yarı Quaresma’nın değişikliğinde Necip tercihini kullandı ki bunun da ne kadar doğru bir karar olduğunu Beşiktaş’ın ikinci yarıdaki performansında gördük. Daha dengeli, ilk yarıda rakibinin oynamasına izin verdiği orta alan boşluklarını kapatan bir takım olarak Mersin’i baskı altına aldı. Rakibini eksik bıraktı. Peşinden de yakaladığı gollerle maçı istediği çok uzatmadan bitirdi. Sonrası da oyuncular açısından büyük bir keyif haline geldi. Hem güvenleri arttı, hem de Beşiktaş’ın golleri.

        Transferler performans olarak da fayda sağlayabilir, takım içi rekabeti artırmak için de. Dün akşam gördüğümüz ikinci tarafıydı. Yeni gelen değil, takım içerisinde var olan oyuncular “Bu rekabette biz de varız’ dediler. Klasik yapılan sezon başı kadrolarında yer bulamayan Oguzhan, Cenk Tosun ve Olcay Şahan dün akşamın kahramanı olurlarken, yeni gelenlere de ‘Biz buradayız. Formayı almak için bizimle rekabete hazır olun’ mesajını da çok güzel şekilde verdiler. Bu rekabetten de Beşiktaş karlı çıktı.

        SÜPER START

        Cenk’in bu kdar başarIlı bir şekilde oynayıp ilk hat-trick’ini yapmış olması hem kendi adına, hem Beşiktaş adına güzel bir rekor oldu.

        VAZGEÇİLMEZLER!

        Olcay ve Oğuzhan önemli yetenekler... Olcay’dan vazgeçmek çok kolay görünmüyor. Dün akşam müthiş bir futbol karakteri ortaya koydu. Oğuzhan ise büyük bir usta edasıyla, güveni yerine gelmiş bir şekilde sahadaydı. İkinci yarıda oynadığı pozisyon Oğuzhan’a çok yakışıyor.

        Diğer Yazılar