Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş adına hayal kırıklığı ile dolu bir karşılaşma oldu. Mersin maçının ikinci yarısında ortaya çıkan Beşiktaş rüzgarı, oyunun ilk devresinde Olimpiyat Stadı’nın sert rüzgarı karşısında ortaya çıkamadı.

        Beşiktaş’ta Gökhan, Oğuzhan ve Quaresma gibi etkili ve yaratıcı ayaklar var. Doğal olarak oyunu bu futbolcuların yönlendirmesini bekliyorsunuz. Oğuzhan oyunun bu bölümünde Trabzon orta alanının baskısı altında ezildi. Gökhan Töre de etkisizdi. Ama esas problem Quaresma’ydı. Bu kadar çok top ezen, rakibiyle dalaşan ve topla buluştuğunda etkisiz kalan bir Quaresma, Beşiktaş taraftarının hayal ettiği Querasma değil. İlk 45 dakikada takımı yönetecek ve yönlendirecek bu üç ayağın etkisiz kalması, skoru bir kenara bırakalım, oyunun etkinliğinde bile Beşiktaş’ın, Trabzon’un gerisinde kalmasını sağladı.

        İlk yarıyı performans anlamında seyrederken, tahmin ediyorum ki taraftarı ümitlendiren en büyük şey, yayıncı kuruluşun Beşiktaş kulübesini gösterdiği anlar oldu. Sosa ve Gomez gibi iki yıldızın ikinci yarıda şans alacak olması, en azından ümitleri maçın içerisinde tuttu.

        Ancak ikinci yarı maçın gidişatını değiştiren çok önemli değişiklikler oldu. N’Doye, Yusuf işbirliğinden gelen gole hemen bir şans golüyle cevap verdi Beşiktaş. Quaresma’nın ortasında kaleci Onur da rüzgarın azizliğine uğrayınca, Kartal beraberliği yakaladı. Beşiktaş için maçın kader anı, Cenk Tosun’un pasında Gökhan Töre’nin ilk hamlede keleye vuramadığı pozisyon ve Querasma’nın atılmasıydı. Daha önce disiplinsiz hareketleriyle dikkati çeken Querasma bu alışkanlıklarına kaldığı yerden devam ediyor.

        Sarı kart gördüğü pozisyonun ardından kırmızı tehlikesini göze alıp hakem görmeden Yusuf’a hareket yapan Querasma, hakemin “Düdüğümü bekle” uyarısına rağmen frikiği kullanıp kızardı. Yaptığı bu sorumsuzca hareketle arkadaşlarının alın terine ihanet etti. Şenol Güneş’in önünde sadece takımla ilgili değil, disiplinel olarak da çözmesi gereken sorunlar var. Bilic dönemindeki hastalıklar devam ediyor. Siyah-Beyazlılar, hakemin her kararı sonrası ellerini açıp isyan ediyor. Ersan Gülüm’ün sarı kart göreceğini bile bile hakemi alkışlamasına ne denir ki!

        Mersin önünde ofansif olarak çok başarılı bir maç çıkaran Beşiktaş, kapanan ve kaliteli ayaklara sahip olan Trabzon önünde boşluk bulmakta sıkıntı çekti. Bu durum G.Saray, F.Bahçe gibi rakipler önünde benzer bir tablo yaratabilir. Mersin maçının yıldızı Oğuzhan dün inisiyatif alamadı. Gökhan Töre’nin varlığıyla yokluğu belli değildi. Cenk de istediği topları alamayınca Beşiktaş için yenilgi kaçınılmaz oldu.

        Diğer Yazılar