Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futbolda her sezon öncesi yaşananlar değişmez. Yeni oyuncu transferleri, gelen oyuncular, giden oyuncular, teknik direktör seçimleri, gelen hoca ve giden hocanın kariyer tartışmaları, yönetim değişiklikleri, satılan formalar, kombineler, gazete sütunlarındaki büyük puntolarla işlenen şampiyonluk söylemleri, bu dönemin vazgeçilmezleridir.

        Sezon başladıktan sonra başka şeyler ön plana çıkmaya başlar. Kağıt üzerinde yaptığınız transferlerin ve teknik adam değişikliklerinin rüzgarı, yerini başka şeylere bırakır. Yaşanan heyecan ve başarı arzusuyla beraber ortaya çıkan hayallerle birlikte, taraftar da müthiş bir motivasyonla lige başlar. Tüm bunlar yalnızca başlangıç safhasını teşkil eder. İşin başarı sürecini getiren etkiler ise, bu lig maratonunun içerisindeki süreçlerde ortaya çıkar. Bugün de yaşadığımız gibi yeni gelen her oyuncu takımına güç katar. Fakat bunların doğru takım olarak ortaya koyulabilmesi için teknik adamın sistem tercihleri, eldeki oyuncuların doğru mevkilerde ve doğru pozisyonlarda oynatılabilmesi, takım bütünlüğünün yakalanabilmesi gibi birçok şey daha önemli hale gelir. Bunların aşağı yukarı benzer şekillerini de bugün tüm takımlarımızda gözlemliyoruz.

        Kısa özetle; başarının temel faktörü futbolda değişmez. Günü ve anı doğru yönetmek, bu işin olmazsa olmazıdır. Çünkü işin icraat kısmına geçildiği zaman yeni gelen oyuncuların problemleri, teknik adam seçiminin etkileri, teknik adamın oyuncu ve sistem tercihleri, kulüplerin mali durumu, güncel anlamda futbolcu ücretlerinin ödenip ödenememesi, takım içerisinde her dönem oluşabilecek güncel sıkıntıların anında çözülüp çözülememesi, taraftarlarla olan ilişkilerin düzgün götürülüp götürülmemesi, yönetici ve yönetim ilişkileri, yönetimlerin kendi içindeki kırılmalar, medya ilişkilerinin takım menfaatleri için doğru kullanılabilmesi, federasyonla yürütülen birlikteliğin takıma güç kazandırabilecek şekilde yapılandırılması gibi birçok şey ligin yürüyen bölümünde önemli hale gelir.

        Sezon başları her zaman renklidir. Bu süreci bütün takımlar aynı keyifle ve umutla yaşarlar ama sezon sonunda yalnızca iyi transfer yapabilen takımlar değil bahsettiğimiz tüm bu süreçleri doğru yönetebilen takım şampiyon olur ve sevinir.

        Diğer Yazılar