Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu tür zayıf ekiplere karşı oynarken, en büyük rakibiniz konsantrasyon olur. Ciddiye almadığınızda sıkıntı kaçınılmazdır. Ama önemsediğinizde de birçok şeyi deneme şansı bulursunuz. Sonuçları da keyifli olur. Beşiktaş dün akşam işin keyifli tarafını yaşadı. Bir de kaçırdıklarını atsa, daha güzel bir gece olacaktı. İkinci yarı işi rölantiye alsa da kontrolü elinde tutup yakaladığı pozisyonlarda biraz fazlaca cömert davrandı.

        Şenol Güneş bu maçı birçok açıdan fırsat olarak gördü ki, bu da doğruydu. Şans bulmakta zorlanan Kerim, İsmail Köybaşı, Necip ve Cenk gibi oyuncularını kullanarak hem onları, hem de maçı kazandı.

        Beşiktaş karakteristik olarak çabuk çıkan, dikine oynayan bir takım. Buna tempoyu da eklediğinde sonucu bulmakta zorlanmıyor. Skenderbeu karşısında başlangıç düdüğünden itibaren oyunun inisiyatifini eline aldı.

        Rakibinin, en etkili ismi olan Olayinka’nın dışında kendisini zorlamasına da müsaade etmedi.

        Quaresma çok yetenekli bir oyuncu. Sahadayken takım içerisindeki varlığını ciddi şekilde hissettiriyor. Dün gece ilk yarıda oyun içerisinde çok denedi. Zaten karakteristiğinde de inisiyatif alıp, topla oynamak var. Bu yönünü fırsat buldukça kullanmaya çalıştı. Bu konuda takım içerisinde yalnız değil. Sosa çok klas bir oyuncu. Hem zekasıyla hem yaratıcılığıyla her zaman alkışı hak ediyor. Golde yaptığı koşu ve vuruşu yine 10 numaraydı. İkinci yarıda girdiği pozisyonları değerlendiremediği için bu yüzden notunu bir puan kırıp ‘9’ veriyoruz. Sosa’nın golünde, Cenk’in katkısını da pas geçmiyoruz. Gomez’in gelmesiyle zorlu bir rekabetin içerisine girse de Cenk, bu takım için çok önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha tekrar etti. Bu maç, form grafiğini ve moralini devam ettirmesi için şans oldu.

        Bir diğer parantezi de İsmail Köybaşı için açalım. Bu maçta, uzun dönem beklediği fırsatı güzel kullandı. Önünde iki tane sol bek olmasına rağmen, onlar içerisinde topu en iyi kullanan, öne doğru en iyi katkı yapan oyuncu. Şanssızlığı, sakatlıkları ve devamlılığı yakalayamaması oldu.

        İşin sonucunda rotasyon karşılığını bulurken, oyuncular işi ciddiye alarak Şenol Hoca’nın bu kararına doğru bir şekilde eşlik ettiler. Takım savunmasındaki başarıyı da es geçmiyoruz. Her geçen gün Beşiktaş bu konuda daha da gelişiyor.

        Siyah-Beyazlılar, bu maçla Avrupa Ligi’ne çok doğru bir başlangıç yaptı. Başlangıçlar her zaman çok önemlidir. Sonraki yol haritasını da belirler.

        GÜNEŞ’İN ADALETİ

        Şenol Hoca’nın, birçok kulvarda mücadele eden oyuncularının hepsini hazır tutar şekilde kullanma felsefesi doğru bir bakış açısı.

        HAKEM

        Maçın hakeminin, Kerim Frei’ın düşürülmesinde Kerim’e sarı kart göstermesi çok büyük bir hakem hatasıydı. Beşiktaş kazanmış olsa da bunu hoş görmüyoruz.

        Diğer Yazılar