Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “OLCAY MI Quaresma mı?” tercihinde 10 kere “Olcay” derim. Biri sonuç odaklı diğeri vitrin işi... Göze hoş geliyor ama verimlilik açısından çok eksik. Özellikle bu Beşiktaş kadrosunun oyun temposuna ve felsefesine ayak uydurmakta zorlanıyor. Bunları yalnızca bu maç için söylemiyorum genel istatistikler de bunu gösteriyor.

        Olcay, oyuna girdikten sonra Beşiktaş başka bir hal aldı. Rakibi daha çok tehdit eden, Bursa defansının arkasına koşu yapan içeri kat edip defansın dengesini bozan bir Olcay, maçı farklı bir noktaya taşıdı. Gol Oğuzhan’ın ayağından geldi. Onu ayrıca değineceğiz ama maçı ve oyunu değiştiren Olcay’ın oyuna girmesi oldu.

        Bursaspor bu ligin iyi takımlarından bir tanesi... Kadro değişimini biraz geç yapsalar da oldukça etkili bir takımı tekrar oluşturdular. Bu takım yapısı Beşiktaş’a karşı etkili oldu. Oyunu kontrol ettiler. Daha doğrusu maçın büyük bölümünde topu kontrol ettiler. Beşiktaş’ın en etkili özelliği olan çabuk çıkışlara engel oldular. İki kanadı da çok iyi kapattılar. Merkez bölgesinde özellikle Dzsudzsak ve Josue ile etkili olmaya çalıştırlar. Necid’i dönem dönem iyi kullandılar. Emre’nin çıkışlarıyla tehlikeler yarattılar. Bu tür bir rakibe karşı Beşiktaş tarafından bakıldığında oynanan oyun çok keyifli görünmeyebilir. Fakat bazı maçlar keyifli oyundan ziyade skorla alakalıdır. Bu tür rakiplere karşı gol yemeden maçı götürebilmek de başarıdır ve önemlidir. Neden önemli olduğunu da maçın son dakikalarında çok açık bir şekilde gördük. Çünkü Beşiktaş kaliteli bir takım. Çok etkili ayakları var. Kötü giden bir oyun içerisinde bile bir anda sonucu değiştirebilirler. Nitekim değiştirdiler de... Burada golün yapılış şeklinde müthiş bir Beşiktaş karakteri izledi. Peş peşe yapılan çabuk paslar ile yer değiştirmeler sonucunda hazırlanan gol pozisyonu ve çok klas bir usta vuruşu... Oğuzhan, bu maçta çok baskı yedi. Bu da son derece normal. Beşiktaş’ı atağa kaldıran, final pası atan, oyunu yönlendiren bir oyuncu olarak kontrol altında tutulmaya çalışıldı. Ama fırsatını bulduğu anda da maça imzasını attı. Bu da yıldız oyuncu farkı. Beşiktaş, Oğuzhan’la beraber müthiş bir galibiyet elde etti.

        OLCAY ŞAHAN

        Olcay’ın oyuna girişiyle beraber maçı ve Beşiktaş’ı bambaşka bir yere götürdü. Daha doğrusu olması gereken yola soktu.

        OĞUZHAN ÖZYAKUP

        Oğuzhan, bu sezon pozitif yönde büyük bir değişim gösteriyor. Hem kendisini çok önemli bir oyuncu statüsüne yükseltiyor hem de Beşiktaş’ı şampiyonluğa doğru taşıyor.

        Diğer Yazılar