Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MAÇ esnasında Rusya’dan gelen skorla keyfimiz kaçtı. Maçı izlerken almadığımız tat buna mı bağlı yoksa Beşiktaş’ın düşük tempolu alışık olmadığımız futboluna mı bilmiyorum ama 2-0 kazanmamıza rağmen dün bir şeyler eksik kaldı. Bunda Beşiktaş’ın alıştığımız temposunun, ritminin olmaması da etkili oldu.

        Beşiktaş sezon başından beri müthiş bir grafikle gidiyor. Hem skor hem oyun olarak çok etkileyici görüntü çiziyor. Skor tarafında dün akşam yine eksik bir şey yoktu. Ama oyun tarafı Beşiktaş’ın bize alıştırdığı o güzel futbolun, heyecanlı futbolun gerisinde kaldı.

        Gruptaki puan durumu, Lizbon’un düne kadar kaybettiği puanlar ve Arnavutluk takımının algılanan gücü, bu mücadeleyi biraz daha hafifmiş gibi gösterdi. Rakip açısından doğru. Çok güçlü bir takım değiller. Yani çok sıksalar yapacakları iş dün akşamki kadardı. Bizim oyuncular belki bunu bildikleri için belki de sahada ortaya koydukları performansın yetebileceğini düşündükleri için kendilerini çok zorlamamış olabilirler.

        Beşiktaş, oyunu kontrol eden, rakibine çok fazla müsaade etmeyen ama kendi de vitesi yükseltmeden rölantide maç götüren bir takım olarak dün akşam istediğini aldı. Cebine de 3 puanı koydu. Dedik ya aslında Beşiktaş tarafından baktığımızda sorun yok. Ama Lizbon takımının galip gelmesi, son maçın onlar açısından final maçı haline dönmesi biraz canımızı sıktı. Aslında düşüncemiz dün akşam itibarıyla bu gruptaki işimizi bitirmiş olmaktı. Ama futbol bu, içinde bu tür şeyler her zaman var. Grupta bu kadar puan toplayan bir takım olarak Beşiktaş, Lizbon’da istediğini alabilecek güçte.

        Düşük tempoda alkışlanan çok güzel işler de vardı. İsmail’in adrese teslim ortası ve Cenk Tosun’un şapka çıkarılacak kafa vuruşu, maçın en güzel görüntüsüydü. Zor vuruş, şık gol.. Bu maçın Şenol hoca açısından da algılaması rakibin ölçüsünde olmuş. Uzun dönem oynatamadığı Cenk, Kerim, Necip gibi oyunculara 11’de şans verdi. Bu şansı fırsata çevirip iyi kullananlar da oldu, iyi değerlendiremeyenler de... Cenk kendisini hem golcü hem de etkili oyuncu olarak bir kez daha ispat etti. Bu oldukça sevindirici. Gomez’in alternatifinin olduğunu bilmek takımın önemli bir gücü olarak ortaya çıkıyor. Necip bildiğimiz Necip’ti. Yine görevini standartları içerisinde yerine getirdi. Dün akşamın belki de en eksik kalan tarafı Kerim Frei’ın beklenenin gerisinde kalmasıydı. Bu sezon çok fazla dakika da alamadı. Benim de inandığım bir futbolcu. Herkes gibi beklentim uzun süreli aldığı bu şansları daha iyi kullanması. Takımın genel oyun ritminin düşük olması bu maçta onu da etkilemiş olabilir. Ama özetinde daha iyi bir Kerim’i bekliyoruz.

        KAZANMA GELENEĞİ

        Beşiktaş, Avrupa kupasında kazanma kültürü edindi. Bunun devam etmesi sevindiriciydi.

        LEZZET EKSİKLİĞİ

        Galibiyet güzeldi. Ancak sahada Beşiktaş’ın gözleri okşayan, keyifli oyunu yoktu. Her maçta doğal olarak bunu bekliyoruz. Eksik kalınca da oyundan tat alma duygumuz azalıyor.

        Diğer Yazılar