Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen sezonun şampiyonu olarak Galatasaray kötü bir ilk yarı geçirdi. Kötünün ötesi de denilebilir. Üçüncülük pozisyonunda ve önünde iki rakibi varken, bunlarla arasındaki fark en az 10’ar puan civarındayken işler sıkıntılı olur. Ne kadar hedefin içerisinde olduğunuzu, bu işe inandığınızı anlatmaya çalışırsanız çalışın, bunda yalnız kalırsınız. Taraftarınız inanmaz, camianız inanmaz, medya inanmaz... Bu inancınızı önce kendinize, sonra da herkese ispat etmeniz gerekir. Bunun da yolu üst üste uzun bir maç kazanma serisinden geçer.

        Galatasaray böyle bir ortamda ligin ikinci yarısına başladı. Golleri erken bulsa da taraftarının hoşnutsuzluğu ortada. Takım galip olsa da tepkisini bir yerlerden çıkartma düşüncesinde. Bunda da kafası net değil. Bazen yönetime, bazen Burak’a, bazen diğer bir oyuncuya; yani kısacası takımın buraya gelmesine sebep olan veya sebep olduğunu düşündüğü herkese tepki içerisinde. Bunlar, geçen sezon ligi üç kupayla bitirmiş, büyük bir başarı ortaya koymuş bir takımın beklediği görüntüler değil. Ama futbol, sonuç işi... Ligden bu kadar erken kopup, bu kadar puan farkı yediğinizde, başlangıçlar da her zaman sıkıntılı olur.

        Galatasaray takım olarak, yönetim olarak, teknik adam olarak bu işin farkında. Transfer hamlesinin yanında Mustafa Hoca’nın oyuncu değişiklikleri de dün sahadaydı. Defans bloğuna baktığınızda Denayer’i merkeze, Hakan Balta’yı sol beke alarak; önlerinde Donk ve Selçuk’la önce savunma tarafını toparlamaya çalıştı. Galatasaray’ın en temel problemi takım savunması... Bunu yalnızca birkaç oyuncuyla değil, takım bütünüyle gerçekleştirme mecburiyetinin Mustafa Hoca farkında. Ve bunun için de tüm oyuncuların rakibini kovaladığı, topun arkasına geçmeye çalıştığı, kademe yapmaya çalıştığı bir oyuncu grubu izledik. Doğrusu da bu. Bu yalnızca Galatasaray için değil, her takımın olmazsa olmazı.

        Bir diğer önemli değişim de Sinan Gümüş tercihidir. Sürekli oynayacak, şans alacak bir oyuncu noktasına gelmiş gibi görünüyor. Hem Mustafa Hoca hem de kendisi bunu maçta ortaya koydu. Sinan yetenekli bir oyuncu. Pozisyonlarda var, asistte var, golde de var. Eğer performansını maçın geneline yayabilecek sürekliliğe çıkartabilirse sezon sonuna kadar forma giyecek bir Sinan Gümüş’ü izleyebiliriz.

        Kazanarak başlamak G.Saray’ın ihtiyacı olan bir şeydi. Ama maraton çok uzun. G.Saray taraftarı ve camiası yalnızca maçları değil, maçları kazandıracak oyuncuları da anlık tepkilerle kaybetmemeli. Yol uzun, hepsine ihtiyacı var.

        SAVUNMA VE HÜCUM

        Pozisyon zenginliğini devam ettirip savunmayı biraz daha etkili yapmak G.Saray’ı bu maç için olumlu yöne taşıdı. Sinan’ın performansı, Donk’un uyumu, savunmanın disiplini, dün akşamın öne çıkanları oldu.

        BURAK TEPKİSİ

        Burak’ın bu kadar tepki görmesi çok anlaşılabilir bir şey değil. Alternatifi olmayan, sezon içerisinde mutlak ihtiyaç duyacağınız bir oyuncunun bu kadar hırpalanması G.Saray’ın menfaatine olmaz.

        Diğer Yazılar