Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        G.Saray’ın sezon başından beri devam eden sürecini bir anda değiştirebilmesi elbette kolay değil. Takımın oyun düzeni ve taktik disiplin gibi birçok şey değiştirmeli. Ama yapılması gereken en büyük değişiklik zihinsel. Mustafa Hoca’nın bu konuda attığı adımlar var ama takımın buna aynı ölçüde cevap verdiği söylenemez. Bundaki en büyük etken de öndeki rakiplerle oluşan puan farkı. Siz ne anlatırsanız anlatın oyuncu eğer bunu kendi içerisinde aynı şekilde düşünmezse dün akşam da gördüğümüz gibi yapılacak bir şey kalmıyor. G.Saraylı oyuncular şunun farkında; önlerinde iki tane rakip var ve puan farkı çok büyük. Bunu kapatmanın zor hatta imkansız olduğunu biliyorlar. Ne kadar kendilerini inandırmaya çalışsalar da bunu değiştirmek kolay olmuyor. Çünkü G.Saray’ın takım halinde ciddi bir savunma zafiyeti var. Oyunu tutmakta zorlanıyor. Takım savunması yapmakta büyük sıkıntı yaşıyor. Rakiplerine hem içeride hem dışarıda çok pozisyon veriyor. Hücum gücü anlamda eksiklere rağmen gol bulmakta sıkıntısı yok. Fakat savunma problemi, tüm bunları yerle bir ediyor. Yani yenilen 3 golünde dışında o kadar da verilen pozisyonlar var. Osmanlı, son 5 maçını kazanamamış olsa da evinde iyi bir takım. Özellikle büyük maçları seviyorlar. Bu tür maçlarda goller bulan bir takım. İyi kontratak yapıyorlar ve sonuca ulaşıyorlar. Dün akşam da bunu tekrar ettiler. Ligde oyunun boyunu en çok daraltan oyun ve taktik disipline uyarak oynamaya çalışan takımlardan bir tanesi olarak Osmanlı’nın aldığı sonuç şaşırtıcı değil. Son derece de olağan.

        Burada şaşırtıcı durum; G.Saray’ın 3-2 geriye düştükten sonra buna tepki vermemesi ve skoru kabullenmesi... Bu kaybetmekten daha zor bir durum. Çünkü büyük takım; oyunun her anında reaksiyon veren takım demektir. Kaybetmeyi kabullenmeyen takım demektir. Bunu değiştirmek için her dakikada çaba gösteren takım demektir. Son 40 dakikada böyle bir G.Saray yoktu. Kafalarda bazı şeyler bittiği zaman; sahada doğru işler yapmak kolay olmuyor. G.Saray takım olarak bu durumu kabullenmiş. “Artık ligde benden bir şey olmaz” diyor. Geçen sezonun şampiyonu ve kupalar kazanan takımı olarak G.Saray ligin daha 19. haftasında bu kayıpla kendini zor bir yola soktu. Bu taraftar için camia için zor bir durum. Ama daha zoru futbolcular için olacak. Bundan sonra oynanacak her hafta içeride de dışarıda da oyuncuları çok zorlayacak. Artık her maç futbolcular için ayrı bir test olacak. Yalnızca sahadaki rakiple değil, saha dışındaki bir çok etkenle de mücadele etmek zorunda kalacaklar.

        OSMANLISPOR

        G.Saray’ı ligin ilk yarısından sonra ikinci yarıda da yenebilmek çok özel bir durum. Ligde çok görünen bir durumda değil. Çok görülebilen bir netice değil. Osmanlı, bunu tesadüfle değil, mücadele ve emekle kazandı.

        SAVUNMA ZAFİYETİ

        G.Saray’ın savunma zafiyetinin devam etmesi ve maçın bitimine uzun bir süre kalmasına rağmen oyuncuların skoru kabul edip reaksiyon göstermemesi büyük bir takım için kabul edilebilir bir şey değil.

        Diğer Yazılar