Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gomez’in ayrılık haberi hepimizi üzdü. Son 20 yıl içerisinde Beşiktaş’a gelen en skorer oyuncunun ayrılması kimsenin istemediği bir şey. Ne yönetim böyle bir şeyi arzu eder ne de teknik adam. Sezonda 26 gol çok önemli bir sayı. Bunu Avrupa liglerinde atabilen bir oyuncunun piyasa değeri bugün en az 40 milyon Euro’dan başlar. Beşiktaş geçtiğimiz sezon başı büyük bir şans yakaladı. Maç ve gol yüzdelerinde en iyi istatistiğe sahip 5 oyuncudan biri olan Gomez’i kiralayabildi. Bazen bu tür şanslar futbolun içerisinde ortaya çıkabiliyor. Fiorentina’da oynayamamış olması, maliyeti gibi konular nedeniyle Beşiktaş transfer imkanı yakaladı. Bu transfer de Gomez için büyük bir şans oldu. Beşiktaş’la birlikte şampiyonluk gibi büyük bir kazanımı elde etti. Karşılıklı olarak win to win yani ‘kazan kazan’ prensibi işledi. Bundan da herkes memnun oldu. Fakat sonrası oyuncunun tercihi dolayısıyla Beşiktaş’ın ve Beşiktaşlılar’ın istemediği bir noktaya geldi. Karşılıklı teşekkürler edilse de, Beşiktaş camiası doğal olarak bu durumdan çok da memnun değil. Çünkü şunu herkes çok iyi biliyor: Bu tür oyuncuları bulabilmek kolay değil. Bulduğunuzda da bu kadar iyi performans ortaya koyabilmelerinin garantisi yok. O yüzden bu iş biraz keyifsiz oldu. Fakat hayat devam ediyor ve her zaman olduğu gibi önümüzdeki maçlara bakıyoruz.

        Gomez sonrası elbette birçok alternatif ortaya çıktı. Konuşulanların dışında da bazı isimler transfer edilebilir. Konuşulan Eto’o, Bony ve Balotelli gibi isimler üzerinden gidersek konuşulan isimlerin yine önemli futbolcular olduğunu söyleyebiliriz.

        ■ Eto’o için elbette kimse hayır demez. Hem müthiş bir golcü hem de şapka çıkartılacak bir karakter... Tek çekince yaşı dolayısıyla tüm sezon içerisindeki devamlılığı ve performansı olabilir. Ancak fayda konusunda hiç tereddüt yaşanmaz. Eto’o transferiyle birlikte, Cenk’in yanına alternatif olarak iyi bir forvet gündeme gelecektir.

        ■ Balotelli çok renkli, çok yetenekli, iyi bir oyuncu. Genç yaşına rağmen oynadığı takımlar ve kariyeri bunu gösteriyor. Fakat aynı zamanda da büyük bir problem yumağı. Kariyerine baktığımızda, İnter, M.City, Liverpool, Milan gibi takımlar var. Bütün bu takımlarda problem yaşadı. Teknik direktörleriyle, takım arkadaşlarıyla her zaman sıkıntıları oldu. Sahip olduğu göz kamaştırıcı yetenekleri kadar sürekli performansları olmadı. Bugün, geçmişteki piyasa değerinin yüzde 20’lerinde bir bonservisle gözden çıkartılmak istenen bir oyuncuyu konuşuyoruz. Futbolculuğuna evet ama beraberinde getireceği problemlere de dikkat demek zorunda olduğumuz bir oyuncudan bahsediyoruz.

        ■ Bony’de ise Sparta Prag’dan başlayıp Hollanda Ligi’ndeki Vitesse’ye, oradan İngiltere Ligi’ndeki Swansea’ye, oradan da M.City’ye uzanan sürekli yükselişte olan bir kariyer görüyoruz. M.City elbette zor bir kulüp, rekabeti çok fazla. Elinde çok fazla oyuncusu var. Bazılarını doğal olarak her kulüp gibi elinden çıkartmak isteyecektir. Bony de bunlardan biri gibi görünüyor. Satın alma olarak 23 milyon Euro’luk bedeliyle bunu yapmak Beşiktaş için mümkün değil. Ancak Gomez’de olduğu gibi kiralama yoluyla bu transferi gerçekleştirebilir gibi görünüyor.

        ■ Bütün bu oyuncular, elbette kamuoyunda yazılan oyuncular. Bunun ötesinde ortaya çıkmamış etkili isimler de gündeme gelebilir ve gelecektir de... Her takım, transferin son gününe kadar çalışmalarına devam ediyor. Beşiktaş açısında da durum aynı. Mutlaka önemli bir isim kadroya ilave edilecektir. Önemli olan, kim gelirse gelsin en kısa sürede uyum ve katkı sağlasın. Geçen sezon bıraktığı yerden de Beşiktaş yoluna devam etsin.

        Diğer Yazılar