Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şampiyon takım olarak bu maç öncesinde favori Beşiktaş’tı. Maçın genel dengesi içerisinde baktığımızda tempo olarak çok keyifli bir maç olmasa da yine de daha etkili olan Beşiktaş’tı. Maçın içerisinde küçümsenmeyecek pozisyonlar var. Özellikle Cenk’in ve daha sonrasında Tosic’in yakaladığı pozisyonlar bir final maçı için çok değerli pozisyonlar. Bunların olmaması Beşiktaş’ı takım olarak gererken G.Saray’ın da oyun içerisinde kalmasını sağladı, güvenini arttırdı. Beşiktaş’tan, kendi karakteristiğini elbette sezonun ilk maçında yüzde yüz yansıtmasını beklemiyoruz. Doğal olarak lig temposunun biraz daha altındaydı. Ama buna rağmen G.Saray’a oranla daha iyi göründü.

        G.Saray takım olarak geçen sezonun bazı alışkanlıklarını üzerinden atmış gibi görünmüyor. Tempo olarak, oyun çabukluğu olarak henüz istenilen düzeyde değil. Geçen sezonu bitirdiği şekliyle oyun düzenini özellikle defans ve orta alan bölgesinde korumaya çalışıyor. Özellikle ön tarafta -Bruma dışındaetkinliği olan bir takım izlemedik. Topa sahip olmayı düşünen, bunu da Beşiktaş’ın temposunu düşürme yönünde kullanan bir oyun iradesi gördük. Elbette değişimler kolay değil. Yeni transferler G.Saray’ı sezon içerisinde ne kadar değiştirecek onu göreceğiz. Ama bu tür bir galibiyete nasıl olursa olsun zor durumdaki her takımın ihtiyacı olur veya tekrar güven kazanıp sezona iyi başlamak isteyen takımların...

        Beşiktaş’ın çizgi olarak sezonu bitirdiği noktadan geride olduğunu dün akşam itibarıyla söyleyebiliriz. Elbette bunda sezonun içerisindeki o yüksek ritme ulaşmak için maç oynama alışkanlığına ihtiyaç var. Her şeye rağmen Beşiktaş kendi alışkanlıklarını ortaya koymaya çalıştı. Dönem dönem etkili de oldu. Oğuzhan’ın yönlendrimeye çalıştığını, Cenk’in oyunu zorladığını, pozisyonlar ürettiğini, Quaresma’nın oyuna girdikten sonra etkili olduğunu, Atiba’nın ve Marcelo’nun sezonu bitirdikleri form çizgisinde bu maçın içerisinde yer aldıklarını gördük. Ama biraz daha diğer oyuncuların katkısına ve elbette Cenk ile birlikte bu görevi üstlenecek iyi bir santrfora Beşiktaş’ın ihtiyacı var. Golü yedikten sonra Beşiktaş’ın tekrar gösterdiği reaksiyon, oyuna hakimiyeti güzel görüntülerdi. Hakemin kararlarının da maça etki ettiğini söylersek yanlış olmaz. Tosic’in verilmeyen penaltısı, Hakan Balta’nın attığı goldeki ofsayt tartışması. Bruma’nın Quaresma’yı düşürdüğü pozisyondaki penaltı kokusu bizi bunları söylemeye itiyor.

        Maçın içerisindekileri böyle özetlesek de maçın sonundaki penaltılar için söylenecek fazla bir şey yok. Atılan 3 penaltının 3’ünü de kullanamayan bir takımın isminin Beşiktaş olduğunu düşünmek kolay değil. Bunda Muslera’nın başarısı mı yoksa Muslera’ya penaltı atma gerginliği mi etkili oldu onu bilmiyoruz ama oyun olarak kupaya daha yakın olan Beşiktaş’ın penaltılarda bunu elinden kaçırmış olması doğal olarak Beşiktaşlılar’ı üzdü.

        Diğer Yazılar