Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hem Beşiktaş hem de Konyaspor denge takımları. Sakin kalabilen, ne oynadığını bilen takımlar. İkisi de sistemlerine sadık, bunu 90 dakika uygulayabilecek yetenekte takımlar. Konya’nın geçen seneki başarısı da tesadüf değil. Aynı şekilde bu sezon da devam ediyor. Bu tür dengeli maçları değiştirebilmenin yolu, yetenekli oyuncu farklarıdır. Ya oyun içerisinde elinizdekilerle bu farkı yaratırsınız ya da kulübeden gelecek oyuncularla...

        Beşiktaş golü erken yemesine rağmen maça başlayan ilk 11 oyuncuları ile oyunu bir noktaya kadar getirebildi. Burada bazen Quaresma, bazen Olcay, bazen de Cenk etkili oldu. Beck dönem dönem oyunu zorladı ve etkili işler yaptı. Fakat yenilen 2. golden sonra Beşiktaş ne sahadaki oyuncuları ile ne de kulübeden gelenleri ile buna reaksiyon gösterebildi. Özellikle oyuna etki etmesini beklediğimiz Oğuzhan’ın sakatlanması ve Quaresma’nın ikinci yarıda hiç oyunda olmayışı Beşiktaş’ı etkinlik olarak düşürdü.

        "BEŞİKTAŞIN DAHA İYİSİNİ YAPMAK ADINA ETKİLİ BİR KADRO REKABETİNE İHTİYACI VAR"

        Beşiktaş’ın bir diğer görünen sıkıntısı da orta alan etkinliği ile alakalı. Tolgay yetenekli ve kaliteli bir oyuncu ama ofansif anlamda Sosa’nın etkinliğinden çok uzakta. Aslında ondan bunu beklemek de doğru değil. Ama sahada bu formayı giyiyorsa ve geçen sene o bölgede oynayan Sosa’nın yerinde oynuyorsa doğal olarak beklentiler de oraya gidiyor. Sahadaki oyuncular Beşiktaş adına şüphe götürmez kaliteli ve iyi oyuncular. Ama bazen ilk 11’ler maçı kazanmaya yetmez. Onlarla bir yere kadar götürüp kulübeden gelen oyuncularla vurucu hamleyi yaparsınız.

        Beşiktaş geçen sezon bu etkinliğe sahipti. Özellikle forvet bölgesinde kulübeden gelen oyuncular her maçta sonuca etki ettiler. Dün bunu doğal olarak tekrar bekledik ama değişiklikler sonuca yetmedi. Hatta son 10 dakikada verilen pozisyonlarla maç da farklı bir yere gidebilirdi. Bazen kaybedilen 2 puana kayıp gibi bakılabilir ama dünkü maçın geneli ve sonucunda 1 puanı da kazanç olarak yazmak gerekiyor. Beşiktaş, oyun disiplini, düzenine sahip bir takım. Ne yaptığını da biliyor. Ama daha iyisini yapmak adına etkili bir kadro rekabetine ihtiyacı var. Bu maç, Şenol Hoca’nın oyuncu transferi ile ilgili yaptığı açıklamalarını izah eder nitelikteydi. İyi oyuncu, hem rekabet için hem kazanmak için hem de şampiyonluk için önemlidir.

        OYUN HAKİMİYETİ

        Beşiktaş, golü erken yemesine rağmen oyuna geri dönüp 10 kişi kalana kadar, maçın dengesini elinde tutarak oyunu kontrol etti.

        10 KİŞİ KALDIKTAN SONRA

        10 kişi kaldıktan sonra verilen pozisyonların çokluğu da bu maçta ilerisi için alınacak önemli bir ders oldu.

        Diğer Yazılar