Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hırvatistan’ın seyircisiz oynama cezasını, kendi adımıza önemli bir avantaja çevirdik. Nerede olursa olsun futbolun olmazsa olmazı, seyirci... Ne kadar iyi kadroya sahip olursanız olun arkanızda bu baskı ve destek yoksa, performans anlamında sıkıntı yaşarsınız. Hırvatistan kendi evinde böyle bir durumu yaşarken, biz de bunu kendi tarafımızdan artıya çevirdik. Önemli bir avantaja sahip olduk.

        Hırvatlar zorlu bir rakip... Her bölgede önemli oyuncuları var. Bu maçta onları oyun olarak, tamamıyla engelleyemesek de özellikle ihtiyacımız olan savunma bölgesinde ayakta kaldık. Bunda seçilen savunma tipinin payı büyüktü... Ayrıca Ozan, Okay, Kaan gibi orta alan oyuncularımızın yanında kaleci Volkan’ın da büyük katkısı oldu. Kritik anlarda yaptığı kurtarışlar milli takımımızı ayakta tuttu. Özellikle de bu maçta çok ihtiyacımız olan güveni takıma sağladı.

        Maçın içerisinde doğal olarak verdiğimiz pozisyonlar var. Bu pozisyonlarda merkez savunmada yer alan Mehmet Topal ve Serdar Aziz’in ayakta kalması ve başarılı zamanlamaları Hırvatistan’ın hücumdaki önemli silahları Mandzukic, Pjaca ve Perisic gibi oyuncuları ciddi şekilde bozdu. Bu tür maçların en büyük özelliği, maçı skor olarak avantajla elinizde tuttuğunuzda rakibinizin motivasyonunu ve kazanma azmini törpüleyebiliyorsunuz. Bu maçta, bu işi çok iyi yaptık. Bunları yaparken, karşı atakta düşündüğümüz hamle silahlarımız da önemli işlere imza attılar. Özellikle bu şekilde ilerlerse Emre Mor, dünyanın önemli yıldızlarından birisi olmaya adayım mesajını çok açık verdi. Top ayağına müthiş yakışan bir oyuncu... Çok daha ötesi bugün futbolda en çok ihtiyaç duyulan dikine oynayıp adam eksilten, en kısa sürede rakip kaleye giden farklılıkları üzerinde taşıyor. Bunlar bizim milli takımımız açısından da çok değerli... Bu maçtaki katkısı fazlaydı. Bir diğeri de dünyanın en büyük duran top ustalarından biri olan Hakan Çalhanoğlu... Attığı muhteşem frikik, milli takımımız adına bundan sonrası için çok şey ifade edecek. Cenk’in ise mücadeleci ruhuyla rakip yarı alanda yaptığı başarılı koşular, hücum pres anlamında çok işe yaradı.

        Başlangıçta rakip olarak zor görünen kendi iç tartışmalarımızla birlikte ise çok daha zorlaşan bir maçın içinden bu şekilde çıkabilmek çok önemli... Bu skor önümüzdeki günler için ciddi bir inancı tekrar takımımızın içine katarken, bunun yanında dışarda olan oyuncularımızın katılımı da bu inancın artmasına katkı sağlayacaktır. Zor şartlarda gittiğimiz Hırvatistan’dan 1 puanla dönmek önümüze daha güzel bakmamız için önemliydi.

        Diğer Yazılar