Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Beşiktaş, bıraktığı yerden devam ediyor” dersek, bir başarı takdiri göstermiş oluruz. Ama bunu derken, daha büyük başka başarıyı da gözden kaçırmış oluruz.

        Beşiktaş geçen sezon şampiyon olarak bitirdiği kadrosundan 7 farklı oyuncuyla Karabük karşılaşmasına başladı. Bu kadar değişiklik fark edilmiyorsa ve Beşiktaş aynı sistemle, aynı coşkuyla, aynı verimlilikle devam ediyorsa, burada büyük bir başarı var demektir. Bu başarının altındaki imza da Şenol Güneş’tir.

        İsmail Köybaşı, Gökhan Töre, Mario Gomez ve Sosa gitmiş; Quaresma ve Atiba da kadroda yer almıyor. Ve Beşiktaş, ilk 20 dakikada rakibinin direncini yok ediyor. Bu güzel bir iş. Beşiktaş’ta yeni oyuncuların getirdiği büyük bir heyecan var... Ama Beşiktaş’ın da bu oyunculara getirdiği büyük bir heyecan var. İkisi de karşılıklı. Yani işin özü; doğru zamanda, doğru yerde olmak.

        Beşiktaş’a yeni gelen Caner Erkin, Gökhan Gönül, Gökhan İnler gibi oyuncular usta isimler. Tecrübeleri olan, üst seviye görmüş futbolcular. Adaptasyonları gördüğümüz gibi çok kolay oldu. Beşiktaş’a büyük güç kattılar. Talisca ile ilgili beklentiler elbette büyük. İlk maçına göre fena değildi. Orta alanda bu pozisyonda oynaması O’nu daha da verimli hale getirdi. Ömer Şişmanoğlu ise daha evvel Beşiktaş’ın oyuncusuydu ama dün sahada sanki ilk kez Beşiktaş formasını giyiyormuş gibi istekli ve arzuluydu. Attığı gol de usta işiydi. Gol derken, Cenk’i de ayrı bir yere koyalım. Geçen sezon her aldığı şansta kendini ispat etti. Aynı yerden devam ediyor. Golü kadar, yaptığı röveşata vuruşu da muhteşemdi. Bu vuruşun gol olmasını çok arzu ederdim. Galibiyet kadar bu tür bir röveşata golü de Beşiktaşlılar’ı çok mutlu ederdi. Fakat vuruşu o kadar kaliteliydi ki, izlerken gol olmuş kadar keyif aldık.

        Beşiktaş yeni gelen oyuncularla büyük bir takım içi rekabeti yakaladı. Gördük ki, bu durum takıma çok pozitif olarak yansıyacak. Bu sevindirici. Çünkü Beşiktaş bu sezon farklı kulvarlarda mücadele edecek. Buralarda hem takım rekabetine hem de alternatif oyunculara ihtiyacı var. Dün akşam gördük ki bu yapı doğru kullanıldığında Beşiktaş hem ligde hem Şampiyonlar Ligi’nde hem de kupa yolunda başarılı olabilecek oyuncu zenginliğine sahip hale geldi. Buna bir de Şenol Hoca’nın tecrübesi oyuncuların olgunluğu, rekabeti ve coşkusu eklenince seyri güzel bir Beşiktaş ortaya çıktı.

        OYUNDAN KEYİF ALMAK

        Bu kadar yeni oyuncuyla sanki hep berabermiş gibi seyri güzel bir oyuna imza atan Beşiktaşlı oyuncuların, kendileri de bundan büyük keyif aldılar.

        BEKLER

        Beşiktaş, orta alanı ve forvet bölgesi çok hareketli, hücum zenginliği olan bir takım. Şimdi buna iki bekinin hücum gücü de eklenince Beşiktaş büyük bir taktik zenginlik kazandırdı.

        Diğer Yazılar