Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Şampiyonluğun yarattığı özgüven, maçın sahasında oluşu, taraftarlarının motivasyonu, oyun disiplini ve etkili hücum organizasyonları Beşiktaş’ın doğal favori olmasını sağlıyor. Yeni gelen Talisca, Caner ve iki Gökhan’ın kattığı iç zenginlik de galibiyet adına önemli bir faktör.”

        Beşiktaş’ın bu maçta favori olmasını gerektirecek çok şey var. Öncelikli olarak sahasında oynayacağı ilk derbi maçı olması nedeniyle taraftarının müthiş bir motivasyonu var. Bu coşkunun takıma yansıması da kaçınılmaz. İkincisi Beşiktaş, geçen senenin şampiyonu. Yani en iyi takımı. Oyun disiplini olarak, savunma olarak, özgüven olarak iyi bir yerde. Ligin en etkili hücum organizasyonlarına sahip, en verimli orta sahasına sahip takımı Beşiktaş. Bunların hepsini bir araya koyduğumuzda Beşiktaş’ın doğal olarak bu maçın favorisi olduğunu görebiliyoruz.

        Galatasaray, geçen sezon büyük bir şok yaşadı. Şampiyon bir kadronun bu kadar kırılması ve erken havlu atması çok alışık olduğumuz bir görüntü değildi. Fakat bu sezon Eren Derdiyok’un skor üretmesiyle Galatasaray kendi adına düşündüğü değişimleri gerçekleştirebilme zamanı yakaladı. Çünkü yeni gelen oyuncuların adaptasyonu, artı var olan takımın oyun mantalitesinin yeni bir teknik adamla değiştirmesi zaman isteyen işlerdir. Galatasaray kazanarak bu zamanı kendisine yarattı ve kredisini oluşturdu.

        ATAK OYNAYACAKTIR

        Beşiktaş’ın hücumda etkili, rakibini pozisyon olarak tehdit eden bir oyun düzeninde olacağını düşünüyorum. Çünkü bunu yapabilecek hem kadro derinliği hem de tecrübesi var. Yeni gelen oyunculardan Talisca’nın yarattığı heyecan, Caner- Gökhan Gönül’ün geriden kattıkları hücum artıları ve Gökhan İnler’in tecrübesi ve fizik gücü şu anda takımın iç zenginliğini de geliştirdi. Burada tabii ki en önemli konu Oğuzhan’ın durumu ve oynayıp oynamayacağı. Oynadığı zaman da hangi pozisyonda oynayacağı. Çünkü Oğuzhan, Atiba, Talisca üçlemesi renkli bir orta saha olur. Ancak bu maçta Atiba ve Gökhan’la beraber Oğuzhan da oynarsa, Talisca’yı kanatta da görebiliriz.

        KARTAL’IN ARTILARI

        TAKIM OYUNU: Sahanın belirli bölgelerinde takım halinde rakibine yaptığı etkili baskı ve bunun sonucunda kaptığı toplarda etkin çıkışı Beşiktaş’ın en önemli özelliği. Oyun akışkanlığı ve hücum bölgesine çok futbolcuyla girmesi üretkenliği artırıyor ve çok pozisyon buluyor. Skorer olması ve gole dönük çok oyuncunun bulunması da Beşiktaş’ın avantajları.

        TEKNİK DİREKTÖR: Şenol hoca, Riekerenk’e göre daha tecrübeli. Takımını maçlara göre daha doğru kurgulayabiliyor, oyuna hakim. Takımda yarattığı dinamizm ve güven de hocayı öne çıkarıyor.

        EV SAHİBİ OLMASI: Hiçbir kulüp, evindeki ilk derbisini kaybetmek istemez. Etkili seyircisini arkasına alan Beşiktaş’ın motivasyonu tavan yapabilir.

        KARTAL’IN EKSİLERİ

        KALE: Beşiktaş’ın kalesinin çok konuşuluyor olması bir dezavantaj. Savunma bölgesi de hala istenilen seviyede değil.

        ORTA ALAN: Oğuzhan’ın tam olarak hazır olmaması dolayısıyla orta alan henüz tam ideal pozisyona gelemedi.

        QUARESMA: Portekizli yıldızın bazı maçlarda çok fazla oyun içinde olmaması ve bölüm bölüm oynaması sıkıntı yaratıyor.

        MAÇIN KADER ADAMI KİM OLABİLİR?

        TALİSCA-OĞUZHAN

        Talisca, her an golü düşünen bir oyuncu. Topla buluştuğu anda direkt kaleye gitmek isteyen, şut imkanı varsa direkt vuran, yoksa en kısa yoldan kaleyi bulabilecek şekilde hareketlenen bir yetenek. Bu kadar golü düşünen bir oyuncunun, orta alanda serbest koşularla gelmiş olması tüm rakipler için büyük tehdit. Oğuzhan da oyunu yönlendiren, maçı elinde tutabilecek bir oyuncu.

        KRİTİK EŞLEŞME: CANER-BRUMA

        Beşiktaş adına birçok kritik eşleşme sayılabilir.. Marcelo- Eren, Oğuzhan-Selçuk gibi... Ancak Bruma’nın, sağda oynaması halinde Caner’le girişeceği mücadele ilgi çekici olabilir. Bruma çok hareketli, tutması zor bir oyuncu. Caner de bindirmeleri ve ortalarıyla öne çıkan çok iyi bir sol bek. Bakalım nasıl sonuç çıkacak?

        BİR DERBİ ANISI:

        FORVETE GEÇTİM, ŞAMPİYONLUK GELDİ

        1990-91 sezonu... Şampiyonluk maçında G.Saray 2-0 öne geçti. Oyuna orta alanın sağında başlamıştım. Metin ve Feyyaz önde oynuyordu. Skor 2-0 olunca Metin “Kendimi iyi hissetmİyorum” dedi. Ben de “Gel yer değiştirelim” dedim. Forvete geçince 2 gol attım. İkinci yarı da Feyyaz’ın ayağından bir gol atıp 3-2 kazandık ve şampiyon olduk. Aramızdaki inisiyatif kullanımı bizi zafere götürdü.

        Diğer Yazılar