Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bazı maçlar oyun içerisinde kolay kopar. Skoru yakaladığınızda rakibin direncinin düştüğü ve özgüvenin azaldığı anları doğru kullanmak gerekir. Beşiktaş, dün Adanaspor karşısında oyuna çok iyi başladı. Oğuzhan’ın eski pozisyonuna dönmesiyle rahatlayan orta saha düzeni, Tolgay’ın da katılımıyla daha etkili hale geldi. Bu etki; Beşiktaş’ın maçı çabuk çözmesini sağladı. İşte bu skor avantajının yakalandığı an, çok değerli bir zamandır. Oyunun yönünü doğru belirlerseniz daha farklı skorları bulabilirsiniz. Beşiktaş ilk yarının sonuna kadar elinde olan bu şansı oyun olarak kullansa da skora çevirmedi.

        Doğal olarak devre arasında nefeslenen ve ikinci yarı için tekrar motivasyon yakalamaya çalışan Adanaspor için de ufak bir fırsat oldu. İkinci yarının başında gelen golle Adana tekrar maça döndü. Aslında şöyle diyelim: Beşiktaş, ilk yarıda tamamen koparabileceği ve 3. golle atıp bitirebileceği bir maça Adanaspor’u ortak etti. Maçın sonraki bölümünde biraz daha fazla enerji harcamak zorunda kaldı.

        Bu maçın Beşiktaş adına kazanılması elbette önemli. Ama bunun yanında Oğuzhan’ın tekrar takıma dönmesi ve eski pozisyonuna geçip inisiyatifi ele alması Beşiktaş’ı ‘takım işleyişi’ açısından rahatlattı. Bu sezon ilk yarılarda zorlanan, ikinci yarılarda maçı çözen Beşiktaş fotoğrafından, Oğuzhan’la birlikte maça ilk andan itibaren ağırlığını koyan Beşiktaş profiline geri dönüldü. Bu çok sağlıklı bir görüntü. Olması gereken, Beşiktaş’ın takım düzenini işler hale getiren bir görüntü. Bu, Beşiktaş’a hem oyun hem de skor zenginliğini tekrar kazandıracaktır.

        Atınç’ın oynaması sevindirici fakat yaptırdığı penaltı gösterdi ki bir an evvel tecrübe eksikliğini aşmalı. Bu durum hem kendi adına hem de Beşiktaş adına faydalı olacaktır.

        Bu maç, başta atılan 2 golle daha bitebilirdi ama Beşiktaş dün biraz oyunu kendi adına zora soktu. Ama kazanmak her zaman birinci kural. Bu olduğu sürece de oyun içerisindekiler de artı bir ders olarak haneye yazılmaktan öteye geçmez.

        Diğer Yazılar