Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzonspor bir değişim içerisinde. Daha doğrusu kendi içerisinde bir dönüşümü gerçekleştirmek istiyor. Ligin ilk yarısında bu konuda ciddi bir hayal kırıklığı yaşadılar.Devre arasında Olcay, Medjani, Mas ve Pereira gibi oyuncuların takıma katılması; genç Yusuf’un kadroya monte edilmesi; Rodallega’nın da bitmek üzere olan transferiyle birlikte Trabzonspor’da moraller yükseldi

        Bu oyuncuların gelişi kadar katkıları da önemli. İki maçtır gördük ki, bu yönde de Trabzonspor önemli bir mesafe kat etti. Takviyelerle birlikte oyun felsefesinin daha yerli yerine oturduğunu görüyoruz. Özellikle takım savunması daha sağlıklı hale geldi. Kanat bekleri Mas ve Pereira’nın takıma katkıları da üst seviyede. Hem savunma yönünden hem de hücum olarak Trabzonspor’un ihtiyacı olan şeyleri vermeye başladılar.

        Trabzon kendi içerisinde bu dönüşümü yapmaya çalışırken oynadığı rakip Kasımpaşa da ilk yarının en flaş diyebileceğimiz dönüşlerinden birini gerçekleştirdi. Üst üste kazanılan puanlar, kadronun güvenini yeniden tazelemesi ve gelişen oyun felsefesi Kasımpaşa’ya çok önemli adımlar attırdı. Her maçı kazanabilecek bir takım seviyesi ortaya çıktı. Trabzon karşısında da kaybetmesine rağmen aynı Kasımpaşa, maçın sonuna kadar denemeye devam etti.

        Maçın genel dengesi aslında çok da pozisyon zenginliği barındırmadı. Trabzonspor’un daha kontrollü ve kontratak oynamaya çalışan takım yapısına karşı, daha agresif olan taraf Kasımpaşa’ydı. Fakat bu çabalar golle neticelenmeyince emekler sonuçsuz kalıyor. Kasımpaşa özellikle Koita üzerinden oynamaya çalıştı. İlk yarıda kanattan Tunay’la oyunu zorladı. Ancak bu denemeler kalabalık Trabzon savunma bloğunu aşamadı.Özellikle ters kanattan içeri Adem’i istediği ölçüde topla buluşturamadı Paşa. Orta alanda Castro’nun maça başlamamasının eksikliğini de hissetti. İlk yarıda Koita’nın vurduğu kafa ve Tunay’ın direkten dönen topu Kasımpaşa adına şanssız kader anlarından bir tanesiydi.

        Maçın ikinci yarısı özellikle Kasımpaşa’nın sürekli oyunu yönlendirdiği, rakibini baskı altına aldığı bir bölüm oldu. Kemal Özdeş oyunun bu bölümünde Castro’yu ve Eduok’u oyuna alarak hücumu daha da zenginleştirmeyi düşünüp doğru hamleler yaptı ama yetmedi.

        Trabzonspor sıkıntılı bir dönemde zor bir maçı, önemli bir galibiyetle geçti. Bu zamanların iyi oyundan çok kazanmaktır. Sezonun ikinci yarısında bu adımları atarak nefesini daha uzun soluklu hale getirdi.

        N’DOYE

        N’Doye dün gol bulamadı ama kendi yarı alanında kalarak skoru korumaya çalışan Trabzonspor için çok önemli işlere imza attı. Özellikle rakip alanda tuttuğu toplar takımını rahatlattı.

        PAŞA’NIN ŞANSI YOKTU

        Bu kadar etkili oynadığı, pozisyon bulduğu, rakibini çok zorladığı bir maçtan puansız ayrılmak Kasımpaşa adına dünün şanssız tarafıydı.

        Diğer Yazılar