Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Oyun felsefelerinin, taktik disiplinlerin, uygulama farklılıklarının, hepsinin sonucundaki amaç oynanılan maçı kazanmak... Kazanma adına da futbolun içerisindeki birçok uygulamayı denemek ve takımın kazanabilme yeteneğini artırmak. Tüm bunları yapacağınız adres de oyuncu kalitesidir. Ne çalışırsanız çalışın, ne denerseniz deneyin iş yine futbolcunun ayaklarının kalitesine bakar.

        Beşiktaş bu ayaklar açısından zengin bir takım... Sonucu almak adına çok kaliteli oyuncuları var. Takım zenginliği ve alternatifi önemli bir avantaj... Son Avrupa Ligi maçından sonra 4 oyuncu değişikliği ile çıkılan Akhisar maçında da bu kalite çizgisi değişmedi. Aynı etkinlikle kazanmaya devam etti.

        Tüm bu özetin karşılığındaki isimler; şüphesiz Quaresma, Cenk, Talisca, Babel, Oğuzhan ve Atiba gibi alkışlanacak yetenekler... Bu oyuncularla takım kurmak da oynatmak da eminim Şenol Hoca adına büyük bir keyiftir. Çünkü tüm oyun felsefenizi, taktik uygulamalarınızı ve yapmak istediklerini icraata çeviren oyunculara sahip. Aslında şöyle de diyebiliriz; oyuncular da kendilerini en verimli kullanan, onları oyun içerisinde tutan bir teknik direktöre sahipler. Böyle dersek hak edenlere de hak ettiklerini söylemiş oluruz.

        Rakiplerin hepsinin puan kaybettiği haftada zaten oyun iştahı, ritmi ve temposu olan Beşiktaş için bu maç başlı başına bir motivasyon kaynağıydı. Oyuncular da bu fırsatı önlerine gelen çevirmediler. Hatta önlerindeki hedefe daha sıkı sarıldılar. İlk gol Hapoel maçındaki ilk golün kopyası gibiydi. Quaresma’nın açtığı muhteşem ortaya Cenk’in ön direk koşusu ve müthiş vuruşu bu maçın da anahtarı oldu. Yıldız olmak, büyük takım oyuncusu olmak bu demek. Yürüdüğünüz kulvardaki yakaladığınız şansları, lehinize çevirmek demek. Talisca yine kendine has jeneriklik gollerinden birini büyük bir keyifle izlettirdi. Dün golün dışında oyunda da Talisca’yı daha çok gördük. Bu da oyunun Beşiktaş adına zenginleşmesine yol açtı. Pas trafiğini daha etkin hale getirdi. Babel’in de gol pozisyonları var. Dün olmadı ama önemli olan o bölgelerde olması ve ısrarla denemesi...

        Beşiktaş temposu ve sistemi oturmuş, oyun coşkusu olan, taktik disiplini yüksek bir takım... Ve kendi oyun coşkusunu ortaya koyduğunda dünkü Beşiktaş’ı ortaya çıkarıyor. Bu hem oyuncuların hem teknik adamın hem medyanın hem de Siyah-Beyazlı taraftarların keyif aldığı bir Beşiktaş. İzleyene de, izlettirene de dokunuyor.

        ATINÇ

        Uzun süre sonra şans alıp bunu iyi kullanmış olması sevindirici. Bir adım ileri gidip bu şansı bir golle de taçlandırdı.

        RİTİM VE KİMLİK

        Bu galibiyet, F.Bahçe ve Karabük yenilgilerin o günlerde yaşanan yol kazaları olarak geride kaldığını ve unutulduğunu gösterdi. Beşiktaş ritmine ve gerçek kimliğine tekrar döndü.

        Diğer Yazılar