Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş deplasman maçlarını çok iyi oynuyor. Avrupa serüveninde attığı bütün başarı adımlarında rakip sahada yaptığı etkili işler var. Bu maçlarda yaptığı en önemli şey oyun ve kontrolünü ve dengesini elinde tutmak. Geriye düşse de, öne geçse de bunu çok iyi kontrol ediyor. Maçların baskısına ve rakiplerin etkisine müsaade etmiyor. Oyun kurgularını ve stratejilerini doğru yapıyor.

        Maçların ilk yarısında daha sakin, daha kontrollü bir Beşiktaş izliyoruz. Burada her maçın kendine göre koşulları değişebiliyor. Ama Beşiktaş’ın temel stratejileri değişmiyor. Özellikle deplasmanlarda en önemli şey, doğru takım savunmasının yanında pas trafiğini kontrol etmek. Dün bu tekrarları bir kez daha izledik.

        Beşiktaş ilk yarıda hem tempoyu kontrol etti hem de kendi istediği şekilde rakibin oyun temposunu düşürdü. Olympiakos zaten sıkıntılı bir dönem geçiriyor. Teknik direktörü değişmiş, son 3 lig maçını kaybetmiş bir rakip. Beşiktaş’ın gücünü ve etkinliğini iyi biliyorlar. Onlar da oyunu bu psikoloji içinde oynamaya çalıştılar. Kendi seyirci avantajının ateşiyle oyunun ilk yarısında parlayan birkaç atak dışında genel olarak Beşiktaş bu bölümde çok pozisyon vermedi. Yenilen gol, aslında atağa çıkarken kaptırılan bir topta gelen kontra golü. Gelen gol Olympiakos seyircisini biraz heyecanlandırsa da ikinci yarıda işler değişti.

        Beşiktaş sahada olan oyuncularının gerçek performanslarına dönmesiyle asıl kimliğine tekrar döndü. Quaresma’yı daha çok görmeye başladık. Talisca oyunu tekrar zorlamaya başladı. Oğuzhan orta alanda pas trafiğini eline aldı. Gökhan Gönül daha çok öne çıkmaya başladı. Yani işin özünde bütün oyuncular, daha önce birçok defa gördüğümüz ikinci yarı performanslarını sergilediler. Bu da bütün oyunun inisiyatifini Beşiktaş’ın lehine çevirdi.

        Elbette bu tür seviyelerde deplasmanda atılan gol mücevher kadar değerli. Aboubakar, kalecinin hatasını müthiş sağ ayak içiyle cezalandırırken Beşiktaş’ın Avrupa yürüyüşünde de çok büyük bir adım attı. Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncu olarak yine farkını ortaya koydu. Bu maçların olmazsa olmazı, deplasmanda gol bulmak. Bunu yaptığınız zaman her türlü skorda büyük bir adım atmış oluyorsunuz.

        Beşiktaş maç öncesinde bunu yapabileceğinin mesajını hem kendi taraftarına hem de Olympiakos’a vermişti. Rakip teknik direktör ve buradaki Yunan spor medyasının tamamına ait bölümü de bu olasılığı defalarca dile getirdiler. Beşiktaş da dün akşam ne onları ne de kendisine taraftarları bu konuda yanıltmadı ve Pire’den tur biletinin avantajıyla döndü.

        TECRÜBE

        Dün akşam skor kadar sevindirici olan diğer şey de takımın bu seviyelerde yakaladığı tecrübe. Oynayarak yoluna devam edebilmek güzel bir başarı hikayesi.

        Diğer Yazılar